Στην Τρίπολη η επόμενη συνεδρίαση της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 01:51

Δικαιώθηκε η Δημοτική Τηλεόραση Σύρου έναντι της Digea

Σε σχεδιασμό των δράσεών της τη νέα περίοδο προχώρησε η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, στην συνεδρίασή της  Επιτροπή Διοίκησης  που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα.– Η Επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του Πρωτοδικείου που δικαίωσε την «ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» έναντι της Digea, που είχε διακόψει αυθαίρετα την μετάδοση του σήματος και αναμένει την εταιρεία να υλοποιήσει την απόφαση του δικαστηρίου.

– Η  Επιτροπή Διοίκησης αποφάσισε να στείλει επιστολή στην ΚΕΔΕ με την οποία να ζητά την παρέμβασή της στο συνέδριο της που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 1-3 Δεκεμβρίου και να προτείνει την διοργάνωση ενός παράλληλου φόρουμ για τα θέματα των δημοτικών ΜΜΕ.

– Η Ένωση έχει έτοιμη την πρότασή της για την αδειοδότηση των Δημοτικων Ραδιοφωνικών Σταθμών , την οποία θα καταθέσει στο αρμόδιο υπουργείο.

– Αποφασίστηκε η επαφή με τους οργανισμούς Πνευματικών Δικαιωμάτων και διαπραγματευση για όλα τα θέματα.

– Η Ένωση παρακολουθεί τις εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ και ελπίζει ότι σύντομα θα βρεθεί ικανοποιητική λύση για την επικουρική ασφάλιση και την περίθαλψη των εργαζομένων στα ΜΜΕ

– Αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία μεταξύ των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών μέσων και σε επίπεδο προγράμματος. Για το σκοπό αυτό ειδική επιτροπή θα αναλάβει να παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση.

– Τέλος, αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Διοίκησης να πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου στην Τρίπολη, ευθύνη του Δημοτικού Ραδιοφώνου της πόλης.