Στην Τρίπολη έρχεται η Ιερή Εικόνα της Παναγίας του Κύκκου (vid)

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 10:06

Η Παναγία του Κύκκου, από την ιστορική Βασιλική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Κύκκου της Κύπρου, για πρώτη φορά ταξιδεύει στην Ελλάδα και έρχεται στην Τρίπολη, όπου για λίγες ημέρες θα παραμείνει για προσκύνηση.

Η θαυματουργεί εικόνα της Παναγίας της ελεούσας από το καστρομονάστηρο, που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τυλληρίας, θα βρίσκεται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, στον ιερό ναό των Αγίων Νεομαρτύρων και Προφήτη Ηλία της Τρίπολης.

Θυμηθείτε το ιστορικό της Αγίας Εικόνας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
6:30 μ.μ Υποδοχή αντιγράφου της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας του Κύκκου στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου (Τρίπολη) από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, τις Αρχές και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, και στην συνέχεια πομπή προς τον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού.

7:00 μ.μ Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
7:00 π.μ Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

5:00 μ.μ Ιερά Παράκληση της Παναγίας και στην συνέχεια ομιλία από τον Πανοσιολ. Αρχ. Αγαθόνικο Κυκκώτη, Έφορο της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, με θέμα: «Η Θαυματουργός εικόνα της Ελεούσης της Ιεράς Μονής Κύκκου».

7:00 μ.μ Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης μας θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς προς τιμήν της άφιξης της Παναγίας στην πόλη της Τρίπολης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
7:00 π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία

6:00 μ.μ Ιερά Παράκληση της Παναγίας και στην συνέχεια ομιλία από τον Πανοσιολ. Αρχ. Ανδρέα Κονάνο, με θέμα: «Κύριε ηρέμησε τις σκέψεις μου».

ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
7:00 π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία

5:00 μ.μ Ιερά Παράκληση της Παναγίας.

8:30 μ.μ Ιερά Αγρυπνία κατά το Αγιορείτικο Τυπικό, όπου θα ψάλλει ο βυζαντινός χορός του Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
7:00 π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

5:00 μ.μ Ιερά Παράκληση της Παναγίας και Ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου.

7:00 μ.μ Εσπερινός και στην συνέχεια ομιλία από τον Διευθυντή του Γραφείου του Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Παρασκευά Παπαμιχαήλ, με θέμα: «Η Παναγία ως μεσίτρια ουρανού και γης»

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
7:00 π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία

5:00 μ.μ Ιερά Παράκληση της Παναγίας.

8:30 μ.μ Ιερά Αγρυπνία, όπου θα ψάλλουν οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Παναγίας Ελεούσης Πατρών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
7:00 π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία αναχώρηση της θαυματουργού εικόνος για την πόλη της Κύπρου.