Στην Τρίπολη η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως – Επισκέφθηκε το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο (ph +vd)

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 13:05

Την πόλη της Τρίπολης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/9/2020), η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός επισκέφθηκε αρχικά το Δημαρχείο, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης και μετά το 5ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο, ενώ προχώρησε σε δηλώσεις για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, αλλά και σε θέματα που αφορούν το μέλλον του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

“Είναι μεγάλη μου χαρά να είμαι στην Τρίπολη. Επισκεφθήκαμε το 5ο Δημοτικό Σχολείο, ένα υπέροχο σχολείο. Βλέπεις κανείς και από το πώς είναι διαμορφωμένοι οι χώροι, το μεράκι των δασκάλων. Έχει ξεκινήσει μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά. Έχουμε καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι η συνήθης προετοιμασία για το άνοιγμα το σχολείων, ήταν στοίχημα να ξεκινήσουν όλα πιο νωρίς και να είναι έτοιμα. Έχουν προχωρήσει προσλήψεις. ταυτόχρονα έχει γίνει μια προετοιμασία με την επιτροπή ειδικών επιστημόνων για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Με χαρά, διαπίστωσα και εδώ ότι τα παιδιά μας έχουν εξοικειωθεί με τα μέτρα, μίλησα με μαθητές. Στην αρχή ήταν δύσκολο, μετά το συνήθισαν. Η μάσκα αυτή τη στιγμή είναι ότι πιο σημαντικό για να προστατευθούμε.

Υπάρχουν αποστάσεις στις αίθουσες, όλα αυτά έχουν συζητηθεί με την επιτροπή επιστημόνων. Όταν κανείς φορά μάσκα,. Περιορίζεται πάρα πολύ οι πιθανότητες να μεταφερθεί οποιοδήποτε ιός.

Τα σχολεία έχουν οργανωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και εδώ είμαστε να βελτιώνουμε και να επικαιροποιούμε διαρκώς τους κανόνες. Είναι μια διαρκής διαδικασία.»

 

Για το ενδεχόμενο να φύγει η Νοσηλευτική του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από την Τρίπολη και να επιστρέψει στην Σπάρτη, η Υπουργός είπε: «Δεν έχει γίνει καμία σύσκεψη για την ώρα. Δεν υπάρχει καμία απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ακαδημαϊκος χάρτης της χάρτης είναι υπό εξέταση από μία ανεξάρτητη αρχή με αποστολή πως θα γίνει η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη για το πώς θα εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες της χώρας.

Ότι θα γίνουν αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη, θα γίνουν, με γνώμονα όμως με μικροπολιτικά κριτήρια, αλλά ποια τμήματα είναι βιώσιμα και ποια έχει ανάγκη η χώρα.»