Στην Τρίπολη η πρώτη συνέντευξη Νίκα – Τι είπε για Αρκαδία, σκουπίδια και αναπτυξιακές (video)

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019 17:19

Την πρώτη του συνέντευξη ως νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παραχώρησε ο Παναγιώτης Νίκας από την Τρίπολη.

O κ.Νίκας βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου και μίλησε στα ΜΜΕ με τον Αρκά βουλευτή Κώστα Βλάση και υποψηφιους Περιφερειακούς Συμβούλους να βρίσκονται στο πλευρό του.Αρχικά ο κ.Νίκας αφού ευχαρίστησε τους πολίτες της Πελοποννήσου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αντώνη Σαμαρά και όλο τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ για την στήριξη και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, αναφέρθηκε στον Αρκά βουλευτή λέγοντας, πως έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, για να επιτευχθεί αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στην Αρκαδία επαναλαμβάνοντας, πως η έδρα της Περιφέρειας ήταν και θα παραμείνει για πάντα η Τρίπολη, ενώ συνέχισε λέγοντας, πως δεν ήρθε για να καταστρέψει ή να υποβαθμίσει τίποτα, αλλά για να λύσει τα σοβαρά προβλήματα της Αρκαδίας. Επιπλέον ο νέος Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε, πως είναι αντίθετος με το σκεπτικό για μια ενιαία Περιφέρεια στην Πελοπόννησο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Πάτρα.

Από τις δηλώσεις του δεν έλειψαν οι αναφορές στις αναπτυξιακές, με τον κ.Νίκα να λέει, πως θα συνεχίσουν μεν να υπάρχουν, αλλά σε βάση άλλων δεδομένων, καθώς χαρακτήρισε αδιανόητο να ξοδεύονται χρήματα για τα οποία δεν υπάρχει ΔΙΑΥΓΕΙΑ. «Θα κάνουμε μεγάλα και σημαντικά έργα και όχι μικροέργα», ανέφερε μεταξύ αλλων.

«Η Περιφέρεια δεν είναι ομόσπονδο κρατίδια και ο Περιφερειάρχης δεν είναι σε καμία περίπτωση ενας μικρό πρωθυπουργός. Θα συνεργαστούμε με τους Δήμους και με την εκάστοτε κυβέρνηση», δήλωσε στη συνέχεια, ενώ υπογράμμισε πως θα γίνει πολύ προσεκτική παραλαβή της Περιφέρειας προκειμένου, να δει τι ακριβώς παραλαμβάνει.

Για το θέμα των απορριμμάτων τόνισε, πως θα υπάρξει άμεση συνάντηση με τον κ. Κρεμλή προκειμένου να ελεγχθεί το τι μπορεί – και αν μπορεί – να βελτιωθεί στο έργο της διαχείρισης των σκουπιδιών χωρίς να χαθούν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος τόνισε, πως θα επιδιώξει συνεργασίες αλλιώς θα πάει με μειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.