Στην Τρίπολη ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ζων οργανισμός” (vid,ph)

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021 16:36

“Η Πελοπόννησος διαθέτει όλα εκείνα τα αναπτυξιακά στοιχεία και τις προοπτικές που αποτελούν και στοχεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος βρέθηκε στην Τρίπολη την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, για να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του γραφείου Europe direct στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Πριν τα εγκαίνια ο κ. Σχοινάς είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και στη συνέχεια παρευρέθηκε σε ανοιχτή σύσκεψη με τον Δήμαρχο της Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, τον Πρύτανη του ΠΑΠΕΛ Αθανάσιο Κατσή, Προέδρους των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, τον υπεύθυνο για το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Αντώνη Ψαράκη καθώς και τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας.Στο πρόγραμμα του κ. Σχοινά εντάσσεται και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας καθώς και περιήγηση σε έργα που γίνονται μέσω ΕΣΠΑ στην πόλη της Τρίπολης.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας ζων οργανισμός και ένα κομμάτι που συνδέεται με την οικονομία και την κοινωνία, ενώ επεσήμανε πως η Πελοπόννησος αποτελεί την πρώτη περιοχή την οποία επισκέπτεται, αφού θα ακολουθήσουν και άλλες περιφέρειες για να δει από κοντά έργα που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τη δική του πλευρά ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε τον κ. Σχοινά για όσα έχει κάνει για τη χώρα μας και τόνισε πως αποτελεί έναν σύμμαχό μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δείτε φωτογραφίες και τις δηλώσεις του κ. Νίκα και του κ. Σχοινά από τα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.