Στην Τρίπολη ο υπ. Υγείας Α.Ξανθός: Επανεκκινείται η ψυχιατρική μεταρρύθμιση (vid,ph)

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 13:25

Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το παλιό κτίριο του ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Στην Τρίπολη βρέθηκε, το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, για να επισκεφτεί τη νέα ψυχιατρική πτέρυγα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα.Ο κ. Ξανθός επισκέφτηκε αρχικά το κέντρο ψυχικής υγείας που λειτουργεί σε χώρο από το ταχυδρομείο της Τρίπολης και στη συνέχεια βρέθηκε στο χώρο της νέας ψυχιατρικής πτέρυγας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Τομάρα, τον υποδιοικητή και τον Βουλευτή Αρκαδίας Γιώργο Παπαηλιού.

Ο Υπουργός συνομίλησε με το προσωπικό της ψυχιατρικής πτέρυγας, ξεναγήθηκε στους χώρους και σε δηλώσεις του έκανε λόγο για επανεκκίνηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και σημείωσε πως οι ασθενείς θα έχουν πλέον πιο ανθρώπινες συνθήκες, ενώ δίνεται τέλος στην ασυλική ψυχιατρική.

Κατόπιν, απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε πως θα γίνουν σταδιακά προσλήψεις, βάσει του 4ετούς σχεδίου της Κυβέρνησης και της ενίσχυσης των δημόσιων δομών.

Από τη δική του πλευρά ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου τόνισε μεταξύ άλλων πως το παλιό κτίριο πλέον δίνεται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ανακοίνωσε επίσημα την λειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής στην Τρίπολη.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις δηλώσεις του κ.Ξανθού και του κ.Τομάρα