Στην Τρίπολη ο Υπουργός Παιδείας – Η επίσκεψη του στα ειδικά σχολεία (ph/vid)

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 15:34

Το ειδικό νηπιαγωγείο και το ειδικό δημοτικό σχολείο Τρίπολης επισκέφθηκαν την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Κώστας Γαβρόγλου, καθώς και ο Υφυπουργός κ.Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Παρόντες στην επίσκεψη ήτα ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρης Παυλής, ο διευθυντής της Περιφερειακής διεύθυνσης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Περόπουλος, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.Φώτης Γκέσουρας, ο σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής Πελοποννήσου κ.Νίκος Αγγελόπουλος, ο διευθυντής ΠΕΚ κ.Σταύρος Κωτσάκης αλλά και ο γ.γ του υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος.Μετά από μια ξενάγηση στο χώρο όπου φιλοξενείται το ειδικό νηπιαγωγείο αλλά και το ειδικό δημοτικό, τα οποία συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο με το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, ο κ.Παυλής ανακοίνωσε πως προχωρά η δημιουργία νέου σχολικού κτιρίου δίπλα στο ΠΕΛΑ Τρίπολης, το οποίο θα δημιουργηθεί βάσει των απαραίτητων προδιαγραφών για να στεγάσει τόσο το νηπιαγωγείο όσο και το δημοτικό σχολείο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε έγιναν αναφορές σε ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Τρίπολης, μεταξύ αυτών και οι φθορές που έχει υποστεί το καινούργιο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, για τις οποίες, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος υπάρχει προ-έγκριση 200.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον όπως γνωστοποίησε ο κ.Παυλής έχει πάρει το «πράσινο φως» τόσο από τον Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου, όσο και από τον Υπουργό Υγείας κ.Ξανθό, για να χρησιμοποιηθεί ο χώρος του παλιού ψυχιατρείου για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τόσο για αίθουσες όσο και για εστίες για τους φοιτητές.

Χαίρομαι πραγματικά για τις πρωτοβουλίες που παίρνετε. Χρειαζόμαστε μια νέα κουλτούρα διαχείρισης της καθημερινότητας μας σε όλα τα επίπεδα. Πραγματικά με χαροποιεί πως μια από τις πρώτες προτεραιότητες σας είναι το θέμα της φροντίδας των σχολικών κτιρίων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Γαβρόγλου, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Τρίπολης, ενώ για το θέμα του Πανεπιστημίου επιβεβαίωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο κ.Ξανθός προχωρούν για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Ψυχιατρείου Τρίπολης.

Τέλος ο κ.Γαβρόγλου ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς «που πήραν το θέμα της εκπαίδευσης στις πλάτες τους τόσα χρόνια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επίσκεψη Γαβρόγλου στην Τρίπολη 2018