Στην Τρίπολη ο Κώστας Καζάκος – Εντυπωσιασμένος και συγκινημένος από το υψηλό επίπεδο του Φιλοτεχνικού Ομίλου της πόλης μας (ph/vid)

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021 09:37

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής (03/12) στον κινηματογράφο «Cineville» εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, με θέμα «Το ’21 μέσα από τον κινηματογραφικό φακό».

Την εκδήλωση άνοιξε η πρώην πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, Εύη Μεντή, η οποία μίλησε για τις προσπάθειες του ομίλου να διαφυλάξει την τέχνη μέσα από εκδηλώσεις παρά τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζούμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.Ακολούθησε ο χαιρετισμός του νυν προέδρου του Φ.Ο.Τ, Τάκη Παπαντωνίου, ο οποίος προχώρησε και στην απονομή αναμνηστικών πλακετών και επαίνων, στα πρόσωπα που συνέδραμαν στην δημιουργία της ταινίας που προβλήθηκε κατά την διάρκεια της βραδιάς.

Αμέσως μετά, στο σύντομο χαιρετισμό του, ο διευθυντής της Σχολής Σταυράκου, Σωτ. Λαμπρόπουλος, αναφέρθηκε στο στίγμα που έχει αφήσει ως ηθοποιός ο Κώστας Καζάκος – ο οποίος βρέθηκε χτες στην πόλη μας για να προλογίσει την ταινία – ενώ μίλησε με εξαιρετικά τιμητικά λόγια και για τους λοιπούς συντελεστές.

Ο σπουδαίος ηθοποιός και πρώην βουλευτής, Κώστας Καζάκος, παίρνοντας τον λόγο, εξήρε το έργο του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, υπογραμμίζοντας πως εντυπωσιάστηκε και συγκινήθηκε από το πολύ υψηλό επίπεδο. Ακολούθως, μίλησε για την σχολή Σταυράκου – όπου πέρασε όπως είπε τα πιο ευτυχισμένα χρόνια της ζωής του –  για την πορεία του στον χώρο της τέχνης, αλλά και για την πορεία του ελληνικού κινηματογράφου. Παράλληλα, σχολίασε και την ιστορία που μας μαθαίνουν στα σχολεία μας – λέγοντας πως είναι “κάλπικη” και “χαλκευμένη” – ενώ συνέχισε με μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία για την ιστορία του ελληνικού γένους.

Ακολούθησε η προβολή ταινίας διάρκειας 60 λεπτών, με αποσπάσματα από ταινίες που γυρίστηκαν τις δεκαετίες ’50, ’60, ’70, με θέμα γεγονότα και ηρωικές μορφές του αγώνα.

Σχολίασαν οι ηθοποιοί Θεόδωρος Ρουμπάνης, Διονύσης Ξανθός και Μάνια Νταϊφώτη.

Η ταινία ήταν μια παραγωγή του Διευθυντή της Σχολής Σταυράκου, Σωτήρη Λαμπρόπουλου και την έχει σκηνοθετήσει ο Βασίλης Κεσίσογλου

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: