Στην Τρίπολη ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ- Σε κρίση το συνδικαλιστικό κίνημα (vid)

Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2019 13:13

Επαναφορά 13ου-14ου μισθού, προσλήψεις, καθιέρωση βαρέων και ανθυγιεινών και αξιολόγηση τα βασικά θέματα που απασχολούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα Νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ.Πάιδας συναντήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Αρκαδίας με τον Πρόεδρο του ντ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Κώστα Μαρκόπουλο και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Αρκαδίας.

Ο κ. Πάιδας μεταξύ άλλων ανέφερε πως το βασικό θέμα που απασχολεί τους Δημοσίους Υπαλλήλους είναι η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, που θα πρέπει να είναι πολιτική απόφαση και όχι να γίνεται μέσω των Δικαστηρίων και των προσφυγών των υπαλλήλων, ούτε να υπάρχει η επιδοματική πολιτική.

Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ θεωρεί πως πρέπει να υλοποιηθούν αιτήματα που έχουν παγώσει χρόνια, αφού σύμφωνα με την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα.

Ένα άλλο θέμα είναι οι προσλήψεις, η καθιέρωση βαρέων και ανθυγιεινών σε συγκεκριμένους κλάδους, ενώ υπάρχουν και θεσμικά αιτήματα, όπως η αξιολόγηση.

Ο κ. Πάιδας σημείωσε πως το συνδικαλιστικό κίνημα έχει διαχρονικές ευθύνες, όπως και τα πρόσωπα που το έχουν υπηρετήσει. Έκανε λόγο για κομματικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, για προσωπικές στρατηγικές που οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα σε κρίση.

Τόνισε δε πως οι πορείες και οι απεργίες αποτελούν αναχρονιστικούς τρόπους διεκδικήσεων και θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στις μεθόδους διεκδικήσεων και επεσήμανε πως πρέπει οι συνδικαλιστές πλέον να επιτύχουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Επεσήμανε τέλος πως οι συνδικαλιστές και γενικότερα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι στέκονται κριτικά απέναντι στην Κυβέρνηση και αυτό διατυπώθηκε στις εκλογές του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, το 36ο κατά σειρά.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Μαρκόπουλου και του κ.Πάιδα στο βίντεο.