Στις 14 Μαΐου η επέτειος της μάχης του Βαλτετσίου

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 13:50

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, την Κυριακή 14 Μαΐου, στο χωριό Βαλτέτσι, για την 196η Επέτειο της ιστορικής μάχης του Βαλτετσίου, στις 13 Μαΐου 1821.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Γενικός σημαιοστολισμός στην Τοπική Κοινότητα Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης, από της 8ης πρωινής ώρας, μέχρι και της δύσης του ηλίου της 14ης Μαΐου 2017.

10:15 π.μ.: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου Βαλτετσίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου.

10:30 π.μ.: Συγκέντρωση των επισήμων μπροστά στο χώρο του μνημείου των Ηρώων, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από την κα Βασιλική Κατσιρούμπα, Φιλόλογο Δ/νσης Β’θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας. Ακολούθως, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες αρχές, οργανώσεις κλπ. με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον Τελετάρχη, θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

11:00 π.μ.: Παρέλαση αντιπροσωπευτικών μαθητικών τμημάτων, χορευτικών συλλόγων και άλλων αντιπροσωπειών, με παραδοσιακές στολές.

11:30 π.μ.: Συγκέντρωση στην πλατεία, απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές σχολείων, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικούς συλλόγους.