Στις 19 Μαΐου η επέτειος της μάχης του Βαλτετσίου

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 14:27

Εκδηλώσεις διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, την Κυριακή 19 Μαΐου, στο Βαλτέτσι, για την 198η επέτειο της ιστορικής νικηφόρου μάχης του Βαλτετσίου των Ελλήνων κατά των Τούρκων, στις 13 Μαΐου 1821.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Γενικός σημαιοστολισμός στην Τοπική Κοινότητα Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης, από τις 8:00 π.μ., μέχρι και της δύσης του ηλίου της 19ης Μαΐου 2019.

10:15 π.μ.: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου Βαλτετσίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου.

10:30 π.μ.: Συγκέντρωση των επισήμων μπροστά στο χώρο του μνημείου των Ηρώων, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από την κα Φασόη Μαριάνθη, καθηγήτρια φιλόλογο της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Ακολούθως, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες αρχές, οργανώσεις κλπ., με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από την Τελετάρχη, θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

11:00 π.μ.: Παρέλαση αντιπροσωπευτικών μαθητικών τμημάτων, χορευτικών συλλόγων και άλλων αντιπροσωπειών, με παραδοσιακές στολές.

11:30 π.μ.: Συγκέντρωση στην πλατεία, απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές σχολείων, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικούς συλλόγους.