Στις 20 Απριλίου τα εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Βαλτεσινίκου

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 09:40
Άποψη του χωριού Βαλτεσινίκο στο Δήμο Γορτυνίας

Tο Σάββατο 20 Απριλίου 2019 (του Λαζάρου) στις 19.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Βαλτεσινίκου. Η Δανειστική Βιβλιοθήκη έχει δημιουργηθεί με την συνεργασία του Μουσικοχορευτικού & Λαογραφικού Συλλόγου Βαλτεσινίκου ‘Χορεσίβιος’ και του Συλλόγου Ακαδημαϊκών Νέων Βαλτεσινίκου ‘Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ’.

Προσωρινά στεγάζεται στον κοινόχρηστο χώρο των γραφείων των δύο συλλόγων, πάνω από το ΚΕΠ Βαλτεσινίκου. Οι τίτλοι που διαθέτει αυτή τη στιγμή είναι περί τους 1.700 και υπάρχει άριστη συνεργασία με όλες τις δημόσιες βιβλιοθήκες, όχι μόνο των γύρω περιοχών αλλά και άλλων νομών.Τα εγκαίνια είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019, αλλά αναβλήθηκαν λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών, τις ημέρες εκείνες και του αποκλεισμού του χωριού από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην προσπάθεια αυτή καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, τους φίλους του Βαλτεσινίκου, τους υποστηρικτές πολιτιστικών αναβαθμίσεων των ορεινών μας περιοχών, αλλά και κάθε απλό πολίτη που ενδιαφέρεται, να σταθούν δίπλα μας και να μας ενθαρρύνουν στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι που έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητα τους, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα ΜΜΕ, όλοι οι τοπικοί παράγοντες, οι δωρητές της βιβλιοθήκης και άλλα πρόσωπα που έχουν σχέση με την βιβλιοθήκη. Φυσικά θα είναι ιδιαίτερη τιμή για την βιβλιοθήκη και την κωμόπολη μας η παρουσία κάθε άλλου προσώπου που επιθυμεί.

Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο του Λαζάρου, στις 19.00 στην Δανειστική Βιβλιοθήκη Βαλτεσινίκου (πάνω από το ΚΕΠ).

 

Για το ΔΣ

 

Η Γενική  Γραμματέας                                                                  Η Πρόεδρος

 

 

Παπαπέτρου Γεωργία                                                       Παπαγεωργίου Αφροδίτη