Στις 20 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της ΚΕΔΗΤ – Όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 15:47

Με την ανάγνωση σχετικών εγγράφων και την εξέταση δύο προσώπων συνεχίστηκε την Παρασκευή 10/1/2020 η δίκη της ΚΕΔΗΤ, στο δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 20/1/2020 το πρωί.Ειδικότερα, αφού κατατέθηκαν τα έγγραφα από την πλευρά των δικηγόρων και αναγνώστηκαν αποσπάσματα από την πρόεδρο του δικαστηρίου, ακολούθησαν οι καταθέσεις δυο μαρτύρων.

Αρχικά κατέθεσε μισθωτής ακινήτου που διαχειρίζεται η επιχείρηση, ο οποίος ερωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο έδινε τα χρήματα για το μίσθωμα. Ο ίδιος υποστήριξε πως κατέθετε τα χρήματα μέσω τραπέζης και σε ελάχιστες περιπτώσεις λόγω έλλειψης χρόνου και μεγάλης αναμονής στην τράπεζα, πήγαινε το μίσθωμα στο γραφείο της ΚΕΔΗΤ, απ όπου έπαιρνε και την απόδειξη πληρωμής.

 

Στην συνέχεια εξετάστηκε μάρτυρας  η οποία ισχυρίζεται πως εργαζόταν  στην επιχείρηση – χωρίς σύμβαση – για διάρκεια 8 μηνών, η οποία ερωτήθηκε για τις σχέσεις που υπήρχαν ανάμεσα στους κατηγορούμενους (πρώην πρόεδρο της ΚΕΔΗΤ, πρώην εργαζόμενη του Δήμου) καθώς βρισκόταν σύμφωνα με τα όσα είπε στο γραφείο καθημερινά 08:00 – 15:00. Επιπλέον ρωτήθηκε για το εάν ήταν παρούσα κατά τις πληρωμές που γίνονταν στο γραφείο της ΚΕΔΗΤ (από τροφεία, σπήλαια κάψια κτλ) και τον  τρόπο με τον οποίο έβλεπε να γίνεται η διαχείριση αυτών των χρημάτων.Επιπλέον η μάρτυρας ερωτήθηκε και για τους λοιπούς υπαλλήλους που ήταν στο γραφείο προέδρου.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 20/1/2020 το πρωί, με την εξέταση δυο ακόμα μαρτύρων, ενώ θα ακολουθήσει η απολογία των κατηγορουμένων και οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης.

Ρεπερτάζ:Τ. Μεγρέμη