Στις 9 Ιουνίου οριστικό «λουκέτο» στα Α.Τ Λεβιδίου και Σταδίου

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017 12:17

Ανακοινώθηκε επίσημα από την Ελληνική Αστυνομία ότι, από την 9η Ιουνίου 2017, καταργούνται – συγχωνεύονται τρία υφιστάμενα Αστυνομικά Τμήματα που λειτουργούν εντός των Διοικητικών ορίων του Νομού Αρκαδίας, ήτοι το Α.Τ. Λαγκαδίων, το Α.Τ. Λεβιδίου και το Α.Τ. Σταδίου και μετονομάζονται τρία Αστυνομικά Τμήματα, ήτοι το Α.Τ. Δημητσάνας σε Α.Τ. Γορτυνίας, το Α.Τ. Παράλιου Άστρους σε Α.Τ. Βόρειας Κυνουρίας και το Α.Τ. Λεωνιδίου σε Α.Τ. Νότιας Κυνουρίας, σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα.

Ειδικότερα, το Αστυνομικό Τμήμα Γορτυνίας θα στεγάζεται στο υφιστάμενο κτίριο που βρίσκεται στη Δημητσάνα Αρκαδίας, το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κυνουρίας θα στεγάζεται στο υφιστάμενο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Β. ΔΟΥΖΕΝΗ στο Παράλιο Άστρος Αρκαδίας και το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Κυνουρίας θα στεγάζεται στο υφιστάμενο κτίριο που βρίσκεται στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.Λόγω των ανωτέρω επέρχεται μεταβολή των ορίων εδαφικής αρμοδιότητας των Υπηρεσιών, η οποία θα έχει ως εξής:

Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας

Περιλαμβάνει τις περιοχές δικαιοδοσίας των υφισταμένων της Υπηρεσιών:

α) Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης, το οποίο περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Τρίπολης.

β) Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, το οποίο ταυτίζεται με την περιφέρεια του ομώνυμου Αστυνομικού Τμήματος.

γ) Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης, το οποίο ταυτίζεται με την περιφέρεια του ομώνυμου Αστυνομικού Τμήματος. Επιπλέον, περιλαμβάνει και τα τμήματα των Εθνικών οδών Τρίπολης Καλαμάτας από χ/θ 0 έως χ/θ 59, Τρίπολης – Σπάρτης από χ/θ 0 έως χ/θ 23, Τρίπολης – Πύργου από χ/θ 0 έως χ/θ 106, Πατρών – Τρίπολης από χ/θ 120 έως χ/θ 135, Αργους – Τρίπολης από χ/θ 38 έως χ/θ 56, Τρίπολης – Μεγαλόπολης – Ανδρίτσαινας από χ/θ 33 έως χ/θ 58, Τρίπολης – Λεβιδίου – Νεμέας από χ/θ 24 έως χ/θ 42 και Τρίπολης Αεροδρομίου από χ/θ 0 έως χ/θ 2,8.

δ) Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης, το οποίο περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Μεγαλόπολης καθώς και της τοπικής κοινότητας Παύλιας της δημοτικής ενότητας Τρικολώνων του Δήμου Γορτυνίας.

ε) Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κυνουρίας, το οποίο περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

στ) Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Κυνουρίας, το οποίο περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

ζ) Αστυνομικό Τμήμα Γορτυνίας, το οποίο περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια των δημοτικών ενοτήτων Δημητσάνης και Βυτίνας, των τοπικών κοινοτήτων Αράχωβας, Κακουραίικων, Κοκκορά, Κοκκινοράχης, Λυκούρεση, Λυσσαρέας, Παλούμπας, Ράφτη, Σαρακινίου, Σέρβου και Ψαρίου της δημοτικής ενότητας Ηραίας, της τοπικής κοινότητας Λαγκαδίων της δημοτικής ενότητας Λαγκαδίων, των τοπικών κοινοτήτων Ελληνικού, Παλαμαρίου, Στεμνίτσας και Σύρνας της δημοτικής ενότητας Τρικολώνων και των τοπικών κοινοτήτων Αγριδίου, Βαλτετσινίκου, Δρακοβουνίου, Θεόκτιστου, Κερπινής, Μυγδαλιάς και Πράσινου της δημοτικής ενότητας Κλείτορος, του δήμου Γορτυνίας.

η) Αστυνομικό Τμήμα Τροπαίων, το οποίο περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια των δημοτικών ενοτήτων Τροπαίων και Κοντοβαζαίνης, των τοπικών κοινοτήτων Ξηροκαριταίνης και Πουρναριάς της δημοτικής ενότητας Κλείτορος, της τοπικής κοινότητας Λευκοχωρίου της δημοτικής ενότητας Λαγκαδίων και των τοπικών κοινοτήτων Αγίου Ιωάννου Αρχαίας Ηραίας, Λιοδώρας, Λουτρών Ηραίας, Όχθιας, Πυρρή και Χρυσοχωρίου της δημοτικής ενότητας Ηραίας του δήμου Γορτυνίας.

θ) Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου, το οποίο περιλαμβάνει το τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου Αθήνα – Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα από χ/θ 85,300 έως χ/θ 188,200

ι) Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου, το οποίο περιλαμβάνει το τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου Αθήνα – Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα από χ/θ 188,200 έως χ/θ 242,800 και του τμήματος Λεύκτρου – Σπάρτης του ιδίου ως άνω αυτοκινητοδρόμου από χ/θ 0,000 έως χ/θ 45,000.