Στο 80-85% η δήλωση συμμετοχής των αρκάδων γιατρών για τον εμβολιασμό (vid)

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 19:53

Ψυχογιός: Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας

Η διαδικασία έναρξης του εμβολιασμού μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί σημαίνει πως θα δημιουργηθεί τείχος ανοσίας του πληθυσμού, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλης Ψυχογιός, σχολιάζοντας την έναρξη των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό στη χώρα μας.Σημείωσε πως θεωρεί ότι η διαδικασία θα προχωρήσει απρόσκοπτα και γρήγορα, όσο βέβαια αυτό επιτρέπεται από τα δεδομένα που υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο, αφού το εμβόλιο ζητείται από όλες τις χώρες.

Σημείωσε πως η διαδικασία προγραμματισμού είναι απαραίτητη και χαρακτήρισε ορθή την επιλογή ως πρώτων των υγειονομικών, σημειώνοντας ότι και στους ιδιώτες γιατρούς θα υπάρξει προτεραιοποίηση ανάλογα με την ειδικότητα.

Στην Αρκαδία, όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, οι δηλώσεις για τους ιδιώτες γιατρούς φθάνει στο 80-85% αφού η διαδικασία δεν είναι στατική και κάθε μέρα υπάρχουν γιατροί που δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν.

Ο κ. Ψυχογιός κλείνοντας τις δηλώσεις του στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 σημείωσε πως θα πρέπει να συγχαρούμε για μία ακόμα φορά όλους τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων για την μάχη που δίνουν καθημερινά ενάντια στον κορωνοϊό.

Ο κ. Ψυχογιός αναφέρθηκε και στις κατηγορίες ασθενών που πρέπει να εμβολιαστούν τονίζοντας πως οι ανοσοκατεσταλμένοι θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Ψυχογιού στο βίντεο.