Στο 85% η προσέλευση των μαθητών στα δημοτικά της Αρκαδίας (video – pics)

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020 12:15

Στο 85% ανέρχεται το ποσοστό των μαθητών που προσήλθαν στα δημοτικά – νήπιαγωγεια της Αρκαδίας σύμφωνα με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Φώτη Γκέσουρα.Ιδιαίτερα προβλήματα δεν σημειώνονται τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των σχολείων και τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό τηρούνται πλήρως. Το μάθημα γίνεται με αντισηπτικά, διατήρηση αποστάσεων και εκ περιτροπής προσέλευση των μαθητών.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Γκεσουρα, το σχολικό έτος θα λήξει στις 30 Ιουνίου και πιθανολογείται πως η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει γρηγορότερα.

Για τις πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων στην Αρκαδία μίλησε και ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Μαρκόπουλος ο οποίος ανέφερε:

Μετά από τρεις μήνες έχουμε την επιστροφή των παιδιών στο φυσικό τους χώρο “Χιλια καλώς εσμίξαμε”.

Εμείς πιστεύουμε ότι η δια ζώσης εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη.

Μπορεί οι εκπαιδευτικοί να κρατήσανε ζωντανό το εκπαιδευτικό σύστημα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά όλοι καταλάβαμε ότι η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους διευθυντές αλλά και τους συναδέλφους σε όλα τα σχολεία διότι τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Όλοι οι γονείς πρέπει να ξέρουν ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή στα σχολεία.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι στη θέση τους δεν υπάρχει κανένας με άδεια ειδικού σκοπού παρά μόνο ελάχιστες περιπτώσεις.

Να τονίσουμε πως η κάμερα του drt915.gr  βρέθηκε το πρωί σε σχολεία της Τρίπολης απ’ όπου και οι εικόνες, αλλά οι γονείς δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για την επανέναρξη του σχολείου.

 

Ρεπορτάζ Ελένη Τράκα – Δελής Δημήτριος