Στο ανακαινισμένο κτίριο του ΟΣΕ υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίων

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016 11:43

Εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες από τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό, το ανακαινισμένο κτίριο του ΟΣΕ στη Κόρινθο, το οποίο θα στεγάσει τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και την Πολεοδομία.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Δημοτική Αρχή, φορείς της πολιτείας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΟΣΕ καθώς και συμπολίτες μας.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι το ανακαινισμένο κτίριο του ΟΣΕ εκσυγχρονίστηκε και έγινε λειτουργικό, χωρίς να αλλοιωθεί η εικόνα του, αφού η επέμβασή μας, είπε, πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τον σεβασμό των αρχιτεκτονικών του στοιχείων και της ιστορίας του.
Ανέφερε επίσης ότι το κτίριο πριν την ανακαίνιση του ήταν ένας χώρος υποβαθμισμένος , που φιλοξενούσε πρόσφυγες και άστεγους πολίτες.
Η επιθυμία του Δήμου να το αξιοποιήσει και η πίεση του κόσμου, είχαν σαν αποτέλεσμα τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου, του οποίου την ανακαίνιση επέβλεψαν οι μηχανικοί του δήμου, σε συνεργασία τόσο με τα αρμοδία τμήματα του ΟΣΕ οσο και της αρχαιολογικής υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων.
Η ανακαίνισή του έχει επίσης σαν αποτέλεσμα, όχι μόνο να περιορίσει ο δήμος τις δαπάνες για ενοίκια κατά τουλάχιστον 100.000€ αλλά παράλληλα, να συγκεντρώσει και να συντονίσει καλύτερα τις αρμόδιες υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών και των υπαλλήλων.
Σκοπός του δήμου παραμένει η αξιοποίηση και των υπολοίπων κτιρίων που βρίσκονται ανενεργά και υποβαθμισμένα στο εγγύτερο περιβάλλον του ΟΣΕ, τα οποία μετά την ανακαίνισή τους θα μπορούσαν με τη σειρά τους να στεγάσουν τις υπόλοιπες εναπομείναντες υπηρεσίες, δημιουργώντας έτσι ένα όμορφο διοικητικό κέντρο για την περιοχή. Επίσης στόχος του δήμου, είναι, να αξιοποιήσει και τον περιβάλλοντα χώρο, δημιουργώντας έτσι μια μεγάλη επιφάνεια από πράσινο, που μαζί με τις προσχώσεις του Αγίου Νικολάου, θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή.
Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο ισόγειο του κτιρίου φιλοξενείται μόνιμη έκθεση που παρουσιάζει προσομοιώσεις μηχανισμών της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, των οποίων τα εκθέματα αποτελούν πόλο έλξης όχι μόνο των πολιτών αλλά και των σχολείων της περιοχής μας.