Στο Δήμο Καλαμάτας ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016 20:38

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Καλαμάτας, ένα θαυμάσιο κτήριο συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης από τις αρχές του 20ού αιώνα, περιέρχεται κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και την καταβολή ενοικίου. Ο όροφος, το κυλικείο και τα 10 κτίσματα που περιβάλλουν το σιδηροδρομικό σταθμό παραχωρούνται κατά χρήση στο Δήμο, ενώ μία μεταφορική εταιρεία που λειτουργεί στο κτήριο του σταθμού θα παραμείνει στο χώρο που της έχει εκμισθωθεί.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο Δήμαρχος, σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, τονίζοντας ότι το ποσό που θα καταβάλλει ο Δήμος, θα μειώνεται κατά το ενοίκιο που θα προκύψει από την εκμίσθωση του κυλικείου.Η προγραμματική σύμβαση με τη ΓΑΙΑΟΣΕ και η εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της θα έλθουν πολύ σύντομα προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Π. Νίκας τόνισε πως θα καταβληθεί προσπάθεια από πλευράς του Δήμου, ώστε περί το Πάσχα να είναι στον όροφο του σιδηροδρομικού σταθμού η έδρα του Γραφείου Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Στα 10 μικρότερα κτήρια που υπάρχουν γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό, ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να στεγάσει Συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία αλλά και Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Επίσης, ο συνολικός χώρος θα πάψει να είναι περίκλειστος, καθώς το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί μέσω αυτού, όπως στο παρελθόν, ενώ θα καθαρισθεί και θα ηλεκτροφωτισθεί.

Η λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού και των κτηρίων γύρω από αυτόν θα δώσει ζωντάνια στο χώρο που βρίσκεται στο ημικύκλιο της πλατείας, προς βορράν, απ’ όπου ξεκινά η οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού, τόνισε ο Δήμαρχος.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Υπουργό Εργασίας και Βουλευτή Μεσσηνίας Γιώργο Κατρούγκαλο.