Στο Δήμο τα υπόγεια του δικαστηρίου – “Προχωρά” η δημιουργία μουσείου (ph/vid)

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 20:40

To πρωί της Παρασκευής (27/04) πραγματοποιήθηκε η παραλαβή από το Δήμο Τρίπολης των αιθουσών στο υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αξιοποίηση αυτών σε μουσειακό χώρο.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής και ο αντιδήμαρχος κ.Βρέντας βρέθηκαν στο δικαστικό Μέγαρο όπου ο κ.Παυλής υπέγραψε το πρωτόκολλο παραλαβής και πήρε τα κλειδιά του χώρου, ο οποίος περνά πλέον στη δικαιοδοσία του Δήμου Τρίπολης, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την μετατροπή του σε μουσείο.“Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς σήμερα. Είναι μια ιστορική μέρα, που αφήνουμε πίσω μας μια σημαντική παρακαταθήκη.Υπογράψαμε το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής αυτού του πολύ σημαντικού χώρου και από σήμερα μπορούμε να προχωρήσουμε στις παρεμβάσεις μας στον χώρο, για να αναβαθμιστεί και να είναι ένας χώρος μνήμης και για τις μελλοντικές γενιές”, δήλωσε ο κ.Παυλής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν για να γίνει η μετάβαση του χώρου στον Δήμο, καθώς και το Υπουργείο Υποδομών , το οποίο έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει τις όποιες παρεμβάσεις απαιτηθούν για τη διαμόρφωση του χώρου σε μουσείο.

Με την σειρά του ο αντιδήμαρχος κ.Βρέντας ανέφερε: “Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα γιατί μια ιδέα παίρνει σάρκα και οστά. Από την αρχή όλοι αποδέχτηκαν την ιδέα που είχα και μας στήριξαν. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την κα.Ρούτση και τον κ.Κουταλιανό που μας βοήθησαν πολύ με την αλληλογραφία που είχαμε με το Υπουργείο”, ενώ συμπλήρωσε: “Ο χώρος αυτός είναι ένα από τα ιστορικότερα σημεία της Ελλάδας μαζί με τα υπόγεια της οδού Κοραή. Μπαίνουμε άμεσα στην διαδικασία της αποκατάστασης. Η μελέτη είναι έτοιμη και πιστεύω πως σύντομα θα είναι έτοιμο το μουσείο.

Τέλος ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης κ. Γιάννης Αγγελάκος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ευοδώθηκαν όλες οι προσπάθειες για την μετατροπή του συγκεκριμένου χώρου σε μουσείο.

Στη δικαιοδοσία του Δήμου τα υπόγεια του δικαστηρίου