Στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου η υφ. Υγείας Ζωή Ράπτη (videos – pics)

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 14:30

Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε τη Δευτέρα το πρωί, η αρκαδικής καταγωγής υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για τα θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, με αφορμή την παραλαβή των νέων κλινών, στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Την υφυπουργό συνόδευε o Αρκάς Πρόεδρος της εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ», Τίμος Κατσίπος και, μαζί με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Τζανή, την διευθύντρια του Τμήματος, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ξεναγήθηκε στο Ψυχιατρικό Τμήμα.Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η κα Ράπτη τόνισε ότι με τις νέες κλίνες ενισχύεται η κλινική, ώστε να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους πολίτες, ενώ παράλληλα γίνεται και η παραλαβή χώρων αναψυχής για ενήλικες και παιδιά, που συμπληρώνουν τη λειτουργία της Ψυχιατρικής κλινικής. Όπως ανέφερε, η κλινική θα εξυπηρετεί όχι μόνο την Πελοπόννησο, αλλά και τα νησιά που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 6ης ΥΠΕ.

Αφορμής δοθείσης, συνεχάρη τη διοίκηση του Παν/κού Νοσοκομείου και τον πρόεδρο της «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ», για το σύγχρονο αυτό έργο, αλλά και την Περιφέρεια, που συνέβαλε στη στήριξη και χρηματοδότησή του, μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Η κα Ράπτη διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους της υγείας, ώστε να ενισχύσει από το δικό της μετερίζι, το σχεδιασμό και την υλοποίηση κι άλλων τέτοιων έργων.

Από τη δική του πλευρά, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Τάσος Τζανής, ευχαρίστησε αφενός την κα Ράπτη για την παρουσία της, αλλά και για τη βοήθειά της στο εν λόγω έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε με χρήματα του υπουργείου υγείας και, αφετέρου, τον πρόεδρο της «ΚΤΥΠ ΑΕ», Τίμο Κατσίπο, για τη συμβολή του στην αποπεράτωσή του. Παράλληλα, τόνισε ότι η μέρα αυτή σηματοδοτεί τη νέα λειτουργία του Ψυχιατρείου, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι εξαρχής, ώστε να ενισχυθεί η λειτουργική ασφάλεια των ασθενών και να διευκολυνθεί η ψυχιατρική νοσηλείας και διαβεβαίωσε την υπουργό ότι ως διοίκηση θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν, για να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το νοσοκομείο.

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Δηλώσεις της υφυπουργού κα Ράπτη.