Στο τακτικό συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ. η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 19:37

«Δημιουργούμε ισχυρές Περιφέρειες εξασφαλίζουμε το αύριο της Ελλάδας» είναι το κεντρικό σύνθημα του 1ου Τακτικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιήσει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», (Πανεπιστημίου 52).Στο Συνέδριο των 13 Περιφερειών της Χώρας, θα συμμετέχουνοι Περιφερειάρχες (κ. κ.  Ι. Σγουρός, Α. Κατσιφάρας, Κ. Αγοραστός, Ι. Μαχαιρίδης, Α. Γιακαλής, Γ. Δακής, Α. Καχριμάνης, Κλ. Περγαντάς, Π. Τατούλης, Στ. Αρναουτάκης, Α. Τζιτζικώστας, Α. Γιαννακίδης,  Σπ. Σπύρου),τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. και τα 257 μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝ.Π.Ε., καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι από όλη τη χώρα ως παρατηρητές.

Έχουν προσκληθεί να παραστούν και να χαιρετήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος, ο Πρωθυπουργός κ. Αν. Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ε. Μεϊμαράκης, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Ε. Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Κ. Ασκούνης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνης, Αρχηγοί των κομμάτων, Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Βουλευτές κ.α.

Τις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν και οι πολίτες που το επιθυμούν, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΝ.Π.Ε., www.enpe.gr

Στα θέματα που θα εισηγηθούν στο Συνέδριο μέλη του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε., περιλαμβάνονται:

–          Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στο ελληνικό σχέδιο ανασυγκρότησης (Εισηγητής, Γιώργος Πασχαλίδης)

–          Οικονομικές προϋποθέσεις λειτουργίας των Περιφερειών και αντιστάσεις του συγκεντρωτισμού (Εισηγητής, Ιωάννης Παπαϊορδανίδης)

–          Επίκαιρα χωροταξικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν τις Περιφέρειες (Εισηγητής, Γιώργος Παυλίδης)

–          Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις των Περιφερειών (Εισηγητής, Ευάγγελος Αργύρης)

–          Κοινωνική Πολιτική σε Περιφερειακό Επίπεδο (Εισηγητής, Σπυρίδων Σπύρου)

–          Η Αναπτυξιακή πολιτική των Περιφερειών (Εισηγητής, Νικόλαος Γαλανός)