Στο Βαλτέτσι για την επέτειο και σε λαϊκές της Τρίπολης ο Ν. Τσιαμούλος (ph)

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 10:44

Το πρωί του Σαββάτου μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα», επισκέφθηκα τις λαϊκές αγορές στην Μαινάλου και στην πλατεία Βαλτετσίου. Στη συνέχεια της πρωινής μας βόλτας επισκέφθηκα τα εμπορικά καταστήματα της οδού Ουάσιγκτον και διαπίστωσα με λύπη, ότι ένας από τους παλαιότερους και πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους της πόλης μας, έχει ερημώσει. Αρκετά καταστήματα παραμένουν ξενοίκιαστα και πολλά από αυτά που υπήρχαν έχουν κλείσει μη αντέχοντας την πεσμένη αγοραστική κίνηση που επέφερε η οικονομική κρίση.

Το απόγευμα συνέχισα την περιοδεία μου επισκεπτόμενος τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κορυθίου, Ζευγολατιό, Νεοχώρι, Στενό, Αγιωργήτικα, Παρθένι και Ελαιοχώρι. Πέρασα από τις πλατείες των χωριών, επισκέφθηκα τα καφενεία και συνομίλησα με τους κατοίκους. Τους παρουσίασα το πρόγραμμα δράσεων μας και αντάλλαξα μαζί τους απόψεις και προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κάθε χωριό.Το πρωί παρευρέθηκα στο Βαλτέτσι για τον εορτασμό της επετείου της νικηφόρου μάχης κατά των Τούρκων την 13 Μαΐου 1821. Τελέστηκε δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση μαζί με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων.

Μετά και επί της ευκαιρίας που βρισκόμουν στο Βαλτέτσι, επισκέφθηκα τα χωριά Ασέα και Μάναρι. Εκεί έκανα την προγραμματισμένη μας συνάντηση με τους κατοίκους των χωριών και άκουσα με προσοχή τα όσα μου ανέφεραν για την δύσκολη καθημερινότητά τους. Διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και οι Δημότες είναι αμφίβολοι για το μέλλον του τόπου τους.