Στον «πάγο» 10.000 διπλώματα οδήγησης – Γιατί δεν δίνονται εξετάσεις

Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 06:15

Έως και 10.000 διπλώματα οδήγησης περιμένουν στην ουρά από τον περασμένο Φλεβάρη καθώς σε πολλές Περιφέρειες δεν πραγματοποιούνται καν εξετάσεις, ενώ σε όσες οι νέοι οδηγοί καταφέρνουν να μπουν στο αυτοκίνητο με την ομάδα των εξεταστών, οι ρυθμοί είναι κυριολεκτικά χελώνας.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να “κόψει” κονδύλι σχετικά με την υπερωριακή απασχόλησή τους, εφόσον οι εξετάσεις πραγματοποιούνταν μετά τη λήξη του ωραρίου τους. Το επίδομα αυτό μειώθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ στην πρόθεση της κυβέρνησης είναι να το καταργήσει, στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου που ισχύει από την 1η Νοεμβρίου του 2011.Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το θέμα που έχει δημιουργηθεί αναμένεται να λυθεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους πιστωτές, οι οποίοι και δεν εγκρίνουν το κονδύλι της υπερωριακής απασχόλησης των εξεταστών.  Τότε θα εξεταστεί από την πολιτική ηγεσία ποια λύση θα βρεθεί, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

Τι ζητούν οι Υπάλληλοι στις Περιφέρειες

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας ζητούσε από τα τέλη του 2015 να βρεθεί μια λύση, ενώ έβαλε και εναντίον του υπουργείου, που όπως ανέφερε είχε δεσμευθεί να βρει λύση στο θέμα. Διαβάστε τι έλεγε η ανακοίνωση:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, παρότι δεσμεύθηκε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα είχε προωθήσει για έγκριση, από την κυβερνητική επιτροπή, τροπολογία για την κατ’ αποκοπή αμοιβή για την εκτέλεση του ειδικού έργου των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα και το δίκαιο του αιτήματός μας, δεν έχει, έως τώρα, προχωρήσει σε καμία ενέργεια».

«Η Ομοσπονδία μας, σε συντονισμό και με το Σύλλογο Υπαλλήλων Μεταφορών και Επικοινωνιών, είχε καλέσει τα μέλη της να συνεχίσουν να παρέχουν το έργο τους, μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου. Επειδή, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει εξευρεθεί καμία λύση και από ότι φαίνεται, οι προτεραιότητες του Υπουργείου είναι διαφορετικές, κηρύσσουμε απεργία-αποχή από το έργο των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, από τις 5-12-2011 και μέχρι να δρομολογηθεί λύση για το πρόβλημα που έχει ανακύψει».

«Δηλώνουμε στους ενδιαφερόμενους πολίτες και στην κοινωνία, ότι το τεράστιο κόστος που θα προκληθεί, δεν είναι ευθύνη δική μας».

Πηγή: news247.gr