Συλβάνα Ράπτη στη ΔΡΤ 91,5: «Σημαντικές παρά ποτέ οι ευρωεκλογές!» (ήχος)

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014 07:02

«Οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν πρώτα για τους ίδιους!»

Βήμα προόδου και δημοκρατίας χαρακτήρισε η Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς», Συλβάνα Ράπτη, ότι οι Ευρωεκλογές του Μαΐου θα γίνουν για πρώτη φορά στη χώρα μας με σταυρό προτίμησης.Η υποψήφια Ευρωβουλευτής που συμμετέχει στη δημοκρατική παράταξη της «Ελιάς» εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, μίλησε στην εκπομπή «Επί της Ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης και αναφέρθηκε στη σημασία που έχει το Ευρωκοινοβούλιο και πώς μπορεί να επηρεάσει η επιλογή των ευρωβουλευτών τα όσα θα συμβούν το επόμενο διάστημα και στη χώρα μας και βέβαια στο σύνολο της Ευρώπης. Σημείωσε μάλιστα πως ίσως αυτές οι Ευρωεκλογές να είναι πιο σημαντικές και από τις εθνικές γιατί οι Ευρωβουλευτές θα κληθούν να επιλέξουν και τον νέο πρωθυπουργό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θέση που κατέχει σήμερα ο Μπαρόζο.

Η κ. Ράπτη αναφέρθηκε στο θέμα της ανεργίας των νέων και στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από το Ευρωκοινοβούλιο και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Εγγύηση για τη νεολαία» ύψους 6 δις. ευρώ, στο οποίο συμμετέχουν 20 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζοντάς το ένα πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης που υπάρχει και στη χώρα μας με την ανεργία. Δήλωσε πως «διαρκώς παλεύουμε για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν», επισήμανε όμως πως «υπάρχουν δυστυχώς αργές διαδικασίες».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κλήση της Τρόικας να δώσει εξηγήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να συντάξει εκθέσεις για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες των μέτρων που ελήφθησαν και τόνισε πως αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα. Παράλληλα διευκρίνισε πως πλέον έχει ζητηθεί να συνεδριάζουν από κοινού οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών με τους υπουργούς αρμόδιους για κοινωνικά θέματα, αφού δεν γίνεται να βλέπουμε μόνο τους οικονομικούς δείκτες.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε πως πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα για την πολιτική που  ακολούθησε, μία πολιτική όμως-όπως σημείωσε-που αποτελούσε στάση ευθύνης έναντι των πολιτών και της χώρας, ενώ κάλεσε τους πολίτες στις 25 Μαΐου να ψηφίσουν για τους ίδιους, πρώτα και πάνω από όλα.

Για την «Ελιά» επεσήμανε πως έχει ανθρώπους με φρέσκιες αντιλήψεις αλλά και έμπειρους και θεωρεί πως αποτελεί το κομμάτι εκείνο του ΠΑΣΟΚ που νοιάζεται για τους πολίτες.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Συλβάνας Ράπτη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης: