Σύσκεψη στη Γορτυνία για τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013 06:15

Σύσκεψη υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου στην συνεδρίαση του την Παρασκευή 30/8/2013, έγινε στα Τρόπαια την Τρίτη 03/09/2013. Θέμα της σύσκεψης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες της Γορτυνίας στα θέματα της υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συνδικάτων εργαζομένων της Γορτυνίας, σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Από την ενημέρωση που έγινε από τον Δήμαρχο και τους εργαζόμενους, για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στην Γορτυνία διαπιστώθηκε ανεπάρκεια στα όρια μη λειτουργίας του θεσμού του ΕΣΥ στον Δήμο. Έλλειψη βασικών ειδικοτήτων γιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής. Μετά από διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ φορέων αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Να τεθούν στους αρμόδιους, με υπόμνημα, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή.

2. Να απευθυνθούν σε όλους τους φορείς, συλλόγους, σωματεία, κ.λ.π. Γορτυνίων σ’ όλη την Ελλάδα, να συμμετάσχουν στην επιτροπή που συγκροτήθηκε.

3. Να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζομένων για καλύτερη υγεία στην χώρα μας.

4. Να συναντηθεί άμεσα με τους αρμόδιους φορείς (Διευθυντή Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Περιφερειακή Διεύθυνση Υγείας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Υπουργείο Υγείας) για να θέσει τα προβλήματα.

5. Να προχωρήσει σε σύσκεψη με όλους τους φορείς της Γορτυνίας και των επιτροπών διαβούλευσης του Δήμου για περαιτέρω ενέργειες.

Καλούμε τους Απανταχού Γορτύνιους σε εγρήγορση. Η Γορτυνία θα ζήσει ανθρώπινα και θα αναπτυχθεί όπως της αξίζει.