Σύσκεψη υπό τον Αλευρά για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 16:58

Συνεδρίαση της Κοινής  Επιτροπής Παρακολούθησης  της προγραμματικής σύμβασης «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με πεδίο εφαρμογής  επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματος Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου», πραγματοποιήθηκε σήμερα 30-10-2013 στο Διοικητήριο. Στη συνεδρίαση, η οποία έγινε υπό την Προεδρία του  Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Καλαμάτας, Οιχαλίας, Πύλου-Νέστορος, μέλη της επιστημονικής ομάδας του έργου, υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων, στελέχη της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας. Βασικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η πορεία υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης το τελευταίο δίμηνο, καθώς και μια μερική αποτίμηση των αποτελεσμάτων  του έργου της καταπολέμησης από την αρχή της εφαρμογής του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Μεσσηνίας, ο οποίος παρακολουθεί το έργο από την αρχή, εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εφαρμογή του προγράμματος και τόνισε ότι επιδίωξη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης είναι το πρόβλημα των κουνουπιών να αντιμετωπίζεται με  σοβαρότητα  καθώς σχετίζεται με τη Δημόσια Υγεία αλλά και την τοπική οικονομία. Ο κ. Αλευράς  κατέστησε σαφές ότι είναι αναγκαίο το πρόγραμμα των παρεμβάσεων να συνεχίσει να εφαρμόζεται κανονικά και το μήνα Νοέμβριο, καθώς οι επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του συγκεκριμένου εντόμου και πρόσθεσε ότι είναι σκόπιμο να γίνει προγραμματισμός ενεργειών για τους χειμερινούς μήνες. Καταλήγοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη για συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με το θέμα, αλλά και την ανάγκη για ενημέρωση του κοινού στο θέμα της διαχείρισης των κουνουπιών.

Οι εκπρόσωποι των Δήμων που συμμετείχαν συμφώνησαν ότι το πρόγραμμα της καταπολέμησης για τη φετινή περίοδο είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα παρά τα κάποια προβλήματα,  μικρής κλίμακας  που παρουσιάστηκαν, τα οποία ωστόσο στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίστηκαν.