Τ. Κακλαμάνος: Το πετρέλαιο θέρμανσης η πιο φθηνή ενέργεια για να ζεστάνει κανείς το σπίτι του (ήχος)

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 00:06

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με την κακοκαιρία “Μπάλλος” να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη,  είχαμε πρεμιέρα στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και στην Τρίπολη, με την τιμή να εμφανίζεται αρκετά τσιμπημένη.

Για το θέμα αυτό φιλοξενήθηκε στην ΔΡΤ91, 5 και την εκπομπή “Δύο στις Δύο” με την Ντόρα Παπαϊωάννου και την Ελένη Τράκα, ο εκπρόσωπος των βενζινοπωλών Αρκαδίας κος Αναστάσιος Κακλαμάνος .Ο κ. Κακλαμάνος, μιλώντας σχετικά, υποστήριξε ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παρουσιάζεται στη χώρα μας σχετικά αυξημένη γιατί επηρεάζεται από τις διεθνείς αγορές , ωστόσο – και σε σύγκριση με τα άλλα καύσιμα- δεν είναι πολύ ακριβότερη σε σχέση με πέρυσι καθώς διαμορφώνεται στο 1, 15 ευρώ και με εκκίνηση  στην Αρκαδία περίπου στο     1,17 ευρώ.

Τόνισε, μάλιστα, ότι σύμφωνα με όλα τα δεδομένα και με τις τιμές στις υπόλοιπες πηγές θέρμανσης να είναι πανάκριβες, η πιο φθηνή ενέργεια για να ζεστάνει πραγματικά κανείς το σπίτι του σήμερα, είναι μόνο το πετρέλαιο Θέρμανσης. Πρόσθεσε, δε, ότι σημαντικό τμήμα των ανατιμήσεων αντισταθμίζεται από το αυξημένο σε σχέση με πέρυσι επίδομα θέρμανσης και τα υπόλοιπα μέτρα στήριξης. Εκτίμησε, όμως, ότι παρά το γεγονός ότι το κοινό είναι ακόμα επιφυλακτικό ελπίζοντας σε καλύτερες τιμές το επόμενο διάστημα, αυτές δεν φαίνεται να αλλάζουν και κυρίως να μειωθούν.

Ο κ. Κακλαμάνος ενημέρωσε ότι έχει επανέλθει το  αγοραστικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια για το πετρέλαιο θέρμανσης ,πράγμα που ισοσταθμίζει προσωρινά αλλά, ως εποχιακό προϊόν, δεν αναπληρώνει τα χαμένα έσοδα από τα υπόλοιπα καύσιμα κίνησης με αποτέλεσμα την πτώση του τζίρου να έχει φτάσει και ξεπεράσει το 35% για τα πρατήρια καυσίμων που έχουν περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση.

Τέλος συμβούλεψε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στην αγορά και χρήση του πετρελαίου Θέρμανσης να μην κάνουν κατάχρηση καθώς οι εποχές είναι γενικότερα δύσκολες ,όμως -όπως είπε- είναι η καλύτερη επιλογή για τα νοικοκυριά γιατί οι καιρικές συνθήκες στην ορεινή Αρκαδία είναι ιδιαίτερες.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη: