Τ.Κατσίπος στη ΔΡΤ για τις 50 ΜΕΘ στο Σωτηρία: “Έργο – μήνυμα πως η Ελλάδα, μπορεί να πετύχει πολλά, όταν υπάρχει θέληση και ισχυρή βούληση” (ήχος, vid & ph)

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 10:10

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης (21/10) ο Αρκάς πρόεδρος τις κρατικής κατασκευαστικής εταιρείας “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” Τίμος Κατσίπος.

“Έχουν παραδοθεί 50 κλίνες πλήρως λειτουργικές. Δεν ήταν έργο του ενός. Ήταν μια αλυσίδα που δούλεψε χωρίς να σπάσει κανένας κρίκος”, δήλωσε αρχικά ο κ. Κατσίπος, ενώ συμπλήρωσε: “Δεν χωράει μικροπολιτική σε ένα τέτοιο έργο, όπως δεν χώρεσε και κομματική προπαγάνδα. Την προσπάθεια την αγκάλιασαν ομόφωνα όλα τα κόμματα της Βουλής”.“Αυτό που έγινε είναι ένα μήνυμα, πως η Ελλάδα μπορεί να πετύχει πολλά, όταν υπάρχει θέληση και ισχυρή βούληση. Σε 40 μέρες από την απάντηση της Βουλής για την δωρεά καθορίστηκε το νομικό πλαίσιο για το έργο και οι υπάλληλοι των κτιριακών υποδομών συνέταξαν προμελέτη ανω των 1000 σελίδων, για να τρέξει γρήγορα το έργο”, ανέφερε στην συνέχεια, ενώ πρόσθεσε πως το όλο εγχείρημα δεν ήταν εύκολο,  καθώς ήταν δυσεύρετος ο εξοπλισμός των ΜΕΘ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα δήλωσε: “Παραλάβαμε μια απαξιωμένη εταιρεία από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά εμείς δουλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις και ευχαριστώ όλους τους μηχανικούς και τους υπαλλήλους που κατάφεραν με την δουλειά τους να παραδώσουν αυτό το αποτέλεσμα”.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και στην πολιτική στήριξη του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, για την τολμηρή απόφαση να κατασκευαστεί αυτό το έργο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα για το πως ένιωσαν οι γιατροί που παρέλαβαν το έργο σε δύσκολους μάλιστα καιρούς και για την χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανέφερε, πως η χαρά και η ελπίδα ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα τους, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στους πολίτες για την ευλαβική τήρηση των μέτρων προστασίας, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Εγκαίνια νέας πτέρυγας 50 κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Σωτηρία, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η χρηματοδότηση του…

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Mittwoch, 21. Oktober 2020