Τ.Παπαζαχαρίας στη ΔΡΤ 91,5: “Η Κεραμέως επέλεξε να έρθει στην Αρκαδία, για να κάνει την φιγούρα της” (ήχος)

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 11:52

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Δευτέρας (28/09) ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Τάσος Παπαζαχαρίας.

Αρχικά ο κ.Παπαζαχαρίας σχολιάζοντας την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας κα.Κεραμέως, τόνισε πως “αυτό που έγινε με την Κεραμέως δεν έχει ξαναγίνει στην πολιτική ζωή όχι μόνο του τόπου μας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας”. “Το ανήθικο της υπόθεσης είναι, πως αυτή η κυρία ήρθε υπό το καθεστώς άκρας μυστικότητας, αλλά μετά φρόντισε να βγάλει στα κανάλια εικόνες από την επίσκεψη της”, ανέφερε χαρακτηριστικά.Παράλληλα σχολίασε πως τα προβλήματα είναι οξυμένα και σοβαρά, κάτι που όπως τόνισε δεν το λέει ο ίδιος θέλοντας να ασκήσει αντιπολίτευση, αλλά το λένε τα  ίδια τα παιδιά που είναι σε καταλήψεις και το δείχνει και ο αριθμός των σχολείων που είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού.

“Το πιο πιθανό είναι ¨η κα.Κεραμέως να ρώτησε και να έμαθε που είναι ήσυχα τα πράγματα. Η Υπουργός επέλεξε λοιπόν να έρθει στην Αρκαδία για να κάνει την φιγούρα της. Μέσα σε ένα ρόδινο περιβάλλον η Υπουργός ήρθε να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ καυτηρίασε και την επιλογή των σχολικών μονάδων τις οποίες επισκέφθηκε, λέγοντας πως διάλεξε το πρόσφατα ανακαινισμένο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο – η ανακαίνιση των οποίων έγινε μάλιστα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – για να παρουσιάσει ένα ιδανικό περιβάλλον.

Ο κ.Παπαζαχαρίας αναφέρθηκε ακόμα και στην απόφαση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων να συναντήσουν την Υπουργό – κάτι που τελικά λόγω της άκρας μυστικότητας της επίσκεψης της δεν κατέστη δυνατό – ξεκαθαρίζοντας, πως όλο αυτό δεν ήταν μια πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας. “Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων κάποιες μέρες νωρίτερα μαζεύτηκαν και εξέφρασαν και τις αγωνίες τους παρουσία και του Δημάρχου Κώστα Τζιούμη. Είχαν αποφασίσει λοιπόν από όσα ξέρω να πάνε εκεί που θα πήγαινε η Υπουργός και να της εκφράσουν τις αγωνίες τους.Δεν ήταν μια πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ αυτό. Οι γονείς τελικά όμως απ όσο ξέρω, προσπαθούσαν να μάθουν πού θα πάει η Υπουργός για να την συναντήσουν, αλλά κανείς δεν ήξερε να τους πει”, δήλωσε.

Τέλος για τα όσα ακούγονται περί επιστροφής της νοσηλευτικής σχολής στην Σπάρτη ανέφερε: “Μια κινητή βόμβα είναι η Υπουργός, που έχει σαν σημαία την ζημιά. Εμάς σαν Αρκάδες μας έχει πλήξει που έχει αναστείλει επ αόριστον την λειτουργία τριών τμημάτων. Εδώ οι φοιτητές της νοσηλευτικής βελτιώνουν την κατάρτιση τους και δεν χρειάζεταi, να ξεκινούν το πρωί με πούλμαν από την Σπάρτη, για να έρχονται στο νοσοκομείο και να επιστρέφουν το βράδυ. Αυτό θυμίζει καφενείο που γινόταν και οχι πανεπιστήμιο”, ενώ αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε με τον Πρύτανη του Πα.Πελ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, πως ο ίδιος τους ζήτησε να αναδείξουν ξανά το θέμα του χώρου του παλιού ψυχιατρείου, το οποίο έχει παγώσει. “Ο ίδιος ο Πρύτανης μου είπε, πως όπως είμαστε, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν σοβαρό πανεπιστήμιο”, τόνισε.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: