Τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα ανακύκλωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας (vid)

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 16:56

Σκοπός η υιοθέτηση περιβαλλοντικής συνείδησης από τους πολίτες

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας η οποία είχε θετικά αποτελέσματα.Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για καθαρότερο δήμο, λιγότερα απορρίμματα και υιοθέτηση περιβαλλοντικής συνείδησης από τους πολίτες τους κάλεσε να πάνε στο Δήμο τα έλατα που στόλισαν για τα Χριστούγεννα, ώστε αυτά να ανακυκλωθούν με το ειδικό μηχάνημα που διαθέτει ο δήμος.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και μετά την συγκέντρωση ενός μεγάλου αριθμού δέντρων ξεκίνησε η ανακύκλωσή τους. Το υλικό που εξήχθη θα χρησιμοποιηθεί για λίπανση χωραφιών και κήπων, αν ζητηθεί από τους πολίτες αλλά και αν αυτό δεν συμβεί το όφελος είναι πως υπάρχει μείωση του όγκου των δέντρων.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Κατσής αναφερόμενος στο εν λόγω εγχείρημα σημείωσε:

Με την ανακύκλωση και αξιοποίηση αυτού του αγροδασικού προϊόντος , ο Δήμος μας συμμετέχει ενεργά στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την υιοθέτηση περιβαλλοντικής συνείδησης . Καλέσαμε τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στην προσπάθεια, να ενισχύσουν την κυκλική οικονομία, αλλά και να συμβάλλουν έτσι ώστε να έχουμε λιγότερα απορρίμματα και κατά συνέπεια, να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα . Για το λόγο αυτό τους ευχαριστώ . Η προσπάθεια συνεχίζεται!”

Δείτε ένα μικρό βίντεο από την ανακύκλωση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων.