«Τα δάκρυα του βουνού» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου στο cineville (vid)

Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019 14:47

Η νέα ταινία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου: «ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ», 8 Μαΐου 2019, 8:00 μ.μ., Κινηματογράφος cineville.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΈΛΕΥΣΙΣ

«Ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος δημιούργησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και καθ’ όλα ποιητική ταινία, όπου συγκεκριμένα επεισόδια του ομηρικού έπους μεταγράφονται και παρουσιάζονται ως μέρη της περιπετειώδους περιπλάνησης μιας συντροφιάς «πετράδων» (τεχνίτες της πέτρας).

Η καθοδική πορεία της συντροφιάς αυτής, η αριθμητική της αποψίλωση (καθώς από επεισόδιο σε επεισόδιο μέλη της ομάδας χάνονται), ο αποκλεισμός και οι συγκρούσεις που μας μεταφέρουν σε στιγμιότυπα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, αποτελούν στοιχεία που συντελούν στην κορύφωση της τραγικής της πορείας, για να μείνει στο τέλος ένας και μόνος, που ως σύγχρονος Οδυσσέας, θα δώσει την τελική μάχη – τη μνηστηρομαχία.

Πρόκειται για μια σπουδαία ταινία, ποιητική όσο και ανθρώπινη, πρωτοποριακή όσο και διαχρονική.

Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε διθυράμβους για σκηνοθέτες που με το «πολυτάλαντο ταλέντο τους διαπρέπουν στο εξωτερικό», ενώ αγνοούμε ή δεν δίνουμε τη δέουσα σημασία σε ανθρώπους που πραγματικά αξίζουν.»

Νόρα Ράλλη Η Εφημερίδα των Συντακτών

«Τα «Δάκρυα του Βουνού», σηματοδοτούν ένα ποιητικό, κινηματογραφικό έργο σπάνιας ομορφιάς, το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από την Οδύσσεια.

Η ταινία αποτελεί συμβολικά ένα κινηματογραφικό σταυροδρόμι, όπου συναντούνται ο «Θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, με το «Άφεριμ!» του Ράντου Ζούντε.

Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά τοπία της.

….κερδίζει δικαίως μία θέση στα καλύτερα φιλμ της τρέχουσας σεζόν και αξίζει πραγματικά να συναντήσει το κοινό της στην μεγάλη οθόνη».

Γιώργος Ρούσσος tvxs

«Μαγευτικό περιβάλλον που με καθήλωσε στην καρέκλα. Μην την χάσετε, είναι από τις εξαίσιες οάσεις του ελληνικού σινεμά, που κυριολεκτικώς σε σκλαβώνει και σε ταξιδεύει».

Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ intownpost

Δείτε το τρέιλερ: