Τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας του Τάσου Ασημακόπουλου για την Αρκαδία (+ph, vd)

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 00:11
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Το απόγευμα της Παρασκευής 25/09/2020 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ξεχωριστής έκθεσης Φωτογραφίας του Τάσου Ασημακόπουλου με τίτλο: «1821-2021 – Αρκαδία η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Αγώνα».

Πρόκειται για μια ξεχωριστή έκθεση Φωτογραφίας η οποία περιλαμβάνει μέρος του φωτογραφικού υλικού που αποτύπωσε ο Τάσος Ασημακόπουλο με τον φωτογραφικό του φακό το οποίο αποτέλεσε το συλλεκτικό ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων και του παραρτήματος Τρίπολης με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.Στις φωτογραφίες της συγκεκριμένης έκθεσης και φυσικά στο περιεχόμενο του ημερολογίου του Λυκείου των Ελληνίδων η βασική ιδέα ήταν να φωτογραφηθούν οι χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων Τριπόλεως με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, σε μέρη της Αρκαδίας που έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, όπως το Βαλτέτσι, τα Τρίκορφα, το Λιμποβίσι, το Λεβίδι, τα Δολιανά και οι Καλτεζές.

Το εγχείρημα για το σύλλογο αλλά και τον Φωτογράφο που επιμελήθηκε αυτής της προσπάθειας, κρίνεται ακόμη πιο επιτυχημένο αν αναλογιστεί κανείς ότι συμμετείχαν όλα τα μέλη των χορευτικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μέσα από τη συγκεκριμένη έκθεση αλλά και το συλλεκτικό ημερολόγιο δίνεται οι ευκαιρίες στους επισκέπτες και αναγνώστες αντίστοιχα να ταξιδέψουν ανά την Αρκαδία σε χωριά, τοπία και μεριές που «ξυπνούν» ιστορικές μνήμες του 1821.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη σύντομη αναφορά στο συγκεκριμένο εγχείρημα που μετουσιώθηκε τελικά σ’ ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα, ακολούθησε ο σύντομος χαιρετισμός της Αντιδημάρχου Τρίπολης αρμόδιας σε θέματα Πολιτισμού κας Ελένης Καρούντζου, καθώς και του δημιουργού της έκθεσης κ. Τάσου Ασημακόπουλου, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ξενάγηση των παρευρισκόμενων στην έκθεση που είχε στηθεί στον χώρο που βρίσκεται στον 1ο όροφο του θεάτρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησε με την παρουσία του και ο γνωστός Αρκάς Καλλιτέχνης και ζωγράφος και Αρχιτέκτονας κ. Δημήτρης Ταλαγάνης. Επίσης παραβρέθηκε ο πολιτευτής με τη ΝΔ κ. Ιωάννης Κατσίρης, αλλά και οι Προέδρου του «Ορφέα» Τρίπολης κ. Μίμης Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕ Δήμου Τρίπολης κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Γεωργία Παναγοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δήμος Τρίπολης | Με την έκθεση φωτογραφίας «Αρκαδία Η μεγάλη πρωταγωνίστρια Του Αγώνα» ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της Άλωσης