Τα εγκαίνια του γηπέδου Τεγέας (+ph, vd)

Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021 18:20
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (04/06) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου της Επισκοπής Τεγέας με την παρουσία αρκετών προσκεκλημένων. Μια εκδήλωση στην οποία παρουσία έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, αλλά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ. Δημήτρης Μακαρούνης.

Παρουσία επίσης έδωσαν όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μανώλης Σκαντζός και οι πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας και Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Από την «ποδοσφαιρική» οικογένεια παρουσία έδωσαν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Σταύρος Τσαγγούρης και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης, αλλά και άνθρωποι του τοπικού ποδοσφαίρου, κυρίως από το σύλλογο του ΑΟ Τεγέας.Στην εκδήλωση προηγήθηκε η τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού των νέων εγκαταστάσεων, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι σύντομες ομιλίες του Προέδρου του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Αθανασόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Λαμπρόπουλου και του Δημάρχου Τρίπολης κ. Τζιούμη. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του γηπέδου από τον Τεγεατικό Σύνδεσμο στο Δήμο Τρίπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γήπεδο δεν εκμισθώνεται, αλλά παραχωρείται για 25 χρόνια με την προϋπόθεση της υποχρέωσης του Δήμου Τρίπολης σε βάθος πενταετίας να ολοκληρώσει μια σειρά από πρόσθετες παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις, βελτιώνοντας κατά πολύ την εικόνα των εγκαταστάσεων, όπως κατασκευή κερκίδων και βοηθητικών χώρων, ταρτάν περιμετρικά του γηπέδου και άλλες παρεμβάσεις μεταξύ των οποίων και η βελτίωση της προσβασιμότητας στις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο χώρος στολίστηκε περιμετρικά του γηπέδου με σημαιάκια της Ελληνικής σημαίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Τεγεατικού συνδέσμου, στην είσοδο του αγωνιστικού χώρου, υπήρχε φωτογραφικό υλικό από τα πρώτα εγκαίνια του γηπέδου της Τεγέας, καθώς και από αγώνες πριν πολλά χρόνια που είχαν φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις.

Πέρα από τον αγωνιστικό χώρο ανακαινισμένα είναι τα υπάρχοντα αποδυτήρια του γηπέδου, αλλά και τα αποδυτήρια φιλοξενούμενων και διαιτητών με τη μορφή κοντέινερ, ενώ έχουν τοποθετηθεί στο χώρο και χημικές τουαλέτες. Γεγονός σημαντικό αφού πλέον φαίνεται ότι εξασφαλίζεται και η άδεια από την ΕΠΣ Αρκαδίας θεωρητικά από αύριο να διεξάγονται επίσημες αναμετρήσεις.

Η σημερινή ημέρα κρίνεται σημαντική καθώς ένα ακόμη γήπεδο διατίθεται στα αθλητικά σωματεία και τους αθλητές της περιοχής, δίνοντας μεγάλη «ανάσα» στο σοβαρό πρόβλημα που μέχρι και σήμερα υπάρχει με την έλλειψη γηπέδων.