Τα νέα της Περιφέρειας για πανελλήνιο συνέδριο εστίασης, φυσικό αέριο και αγροτικά έργα ΣΔΙΤ

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021 10:47
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.
Ανακοινώσεις για δράσεις, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου:
Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στο 2ο πανελλήνιο συνέδριο συλλόγων εστίασης, στην Τρίπολη

Χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην έναρξη των εργασιών, τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, του 2ου πανελληνίου συνεδρίου συλλόγων εστίασης.

Μιλώντας ο περιφερειάρχης την πρώτη ημέρα του διήμερου συνεδρίου -που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Καφεστιατόρων Αρκαδίας και η Estiasi Greece-, σημείωσε ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση τουριστικής ανάπτυξης η προώθηση της ελληνικής κουζίνας και του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής χαρακτηριστικών ελληνικών φαγητών, η επιλογή των τοπικών ποιοτικών προϊόντων, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να επέλθει βιομηχανοποίηση της διατροφής.Παράλληλα, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι η Περιφέρεια προτίθεται να συνδράμει οικονομικά τέτοιου είδους συνέδρια, όπως έπραξε και για αυτό που λαβάνει χώρα αυτό το διήμερο στην Τρίπολη.

Το εν λόγω συνέδριο θα απασχολήσουν θέματα εργασιακά, φορολογικά, όπως επίσης ζητήματα που άπτονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, στα πνευματικά δικαιώματα, στην χρήση του αιγιαλού, στις κανονιστικές των δήμων, στην ηχορύπανση και στο νομικό πλαίσιο που την διέπει κ.α.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η πρόσκληση για την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου σε αστικά κέντρα της Περιφέρειας

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η πρόσκληση προς τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) που αφορά στην υποβολή πρότασης ένταξης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου για το έργο “δημιουργία / κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε αστικά κέντρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.

Το εν λόγω έργο -στο οποίο η Περιφέρεια θα συνδράμει με το 40% της δαπάνης, από την πίστωση των 20.000.000 ευρώ που διαθέτει για το σκοπό αυτό- αφορά ουσιαστικά στο Άργος και στο Ναύπλιο, πόλεις που ήδη βρίσκονται στον προγραμματισμό της ΔΕΔΑ.

Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην παρουσίαση έργων ΣΔΙΤ στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετριασμού των Επιπτώσεων από την Κλιματική Κρίση

Σε εκδήλωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που έγινε στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου, έγινε η παρουσίαση 8 αγροτικών έργων μεγάλης κλίμακας που θα υλοποιηθούν στην ύπαιθρο μέσω ΣΔΙΤ -στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετριασμού των Επιπτώσεων από την Κλιματική Κρίση.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην εν λόγω εκδήλωση, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπροσώπησε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκωνας Τζινιέρης, αρμόδιος για θέματα εγγείων βελτιώσεων και αγροτικά θέματα.