Τα νέα της Περιφέρειας με επίσκεψη Μπακογιάννη, εκδηλώσεις σε Καλαμάτα και Άκοβο και παρουσίες στη ΔΕΘ

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 10:23
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.
Εγκάρδια συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, το Σάββατο, στην Καλαμάτα

Συνάντηση είχε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αυτοδιοικητικά και άλλα θέματα.Σε δηλώσεις που έγιναν στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων έπλεξε το εγκώμιο του Π. Νίκα τονίζοντας ότι η πολυετής προσφορά του στα αυτοδιοικητικά πράγματα αναγνωρίζεται από όλο το πολιτικό φάσμα, ενώ παράλληλα επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι είναι ήδη ορατό το έργο που παράγεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτά τα δύο χρόνια.

“Σκεφτόμαστε και πράττουμε με ορίζοντα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος στα κοινά σημεία που, όπως σημείωσε, έχει ο ίδιος με τον Π. Νίκα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε το οραματικό στοιχείο που διακρίνει τον Κ. Μπακογιάννη, τόσο στην τωρινή του θητεία ως δήμαρχος Αθηναίων, όσο και στην αμέσως προηγούμενη ως περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και αναφέρθηκε στην πολύχρονη φιλία που υπάρχει μεταξύ τους, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως οι δράσεις και τα έργα του θα μεταμορφώσουν την ελληνική πρωτεύουσα και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος επιφυλάχθηκε να ανταποδώσει την φιλοξενία στον Π. Νίκα.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνάντηση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και οι θεματικοί ομόλογοί του Βασίλης Καπέλιος, Ανδρέας Τσουκαλάς και Αννα Καλογεροπούλου.

Σε εκδηλώσεις στην Καλαμάτα και τον Ακοβο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Σε σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου θα παραστεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, το πρωί της πιο πάνω ημέρας θα παρευρεθεί στην εκδήλωση για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, η οποία θα λάβει χώρα στο ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος, στην Καλαμάτα.

Στη συνέχεια, θα παραστεί στα εγκαίνια της επετειακής εικαστικής έκθεσης του Νίκου Φλώρου “Ηρωες από Μέταλλο”, η οποία φιλοξενείται στην Καλαμάτα, στον χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια”.

Τέλος, στις 6.30 το μεθαύριο το απόγευμα, ο περιφερειάρχης θα παραστεί στην τελετή που θα γίνει στον Ακοβο της Δ.Ε. Φαλαισίας, του Δήμου Μεγαλόπολης, για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη ( Γενναίου) Κολοκοτρώνη, οπλαρχηγού του Επανάστασης του 1821 και 13ου πρωθυπουργού της Ελλάδος.

Στο επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 85η ΔΕΘ ο πρόεδρος της FATF

Διεθνές ενδιαφέρον για το επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στην 85 Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Το περίπτερο επισκέφθηκε, μεταξύ πολλών άλλων επισκεπτών, και ο dr Marcus Pleyer (Μάρκους Πλέϊερ), πρόεδρος της FATF (Financial Action Task Force / Ομάδα Χρηματοπιστωτικής Δράσης), ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα.

Η FATF είναι διεθνής οργανισμός που συστάθηκε με στόχο την υιοθέτηση προτύπων και την προώθηση της αποτελεσματικής εφαρμογής νομικών, ρυθμιστικών και επιχειρησιακών μέτρων για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλων σχετικών απειλών κατά της ακεραιότητας του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος.

Με τον εν λόγω οργανισμό έχει συνεργασία η ελληνική κυβέρνηση και οι φορείς της πολιτείας οι οποίοι εμπλέκονται με την καταπολέμηση της διαφθοράς στην χώρα μας.

Σε εξέλιξη η απογραφή κτηρίων 2021

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απογραφή κτηρίων 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, για την κάλυψη εθνικών αναγκών σε στατιστική πληροφόρηση σχετικά με τον οικοδομικό πλούτο της χώρας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω της Απογραφής είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων.

Οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ (Τομεάρχες) επικοινωνούν με ιδιοκτήτη του κτηρίου ή τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, για την παροχή πληροφοριών αναφορικά με τα χαρακτηριστικά κάθε κτηρίου. Οι ερευνητές (Τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ, και τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του κορονοϊού covid-19.

Αναλυτικές πληροφορίες: https://www.statistics.gr/el/2021-buildings-census