Τα νέα της Περιφέρειας με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, επίσκεψη Γεννηματά και πιστώσεις

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021 09:33
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Ακολουθεί η ενημέρωση της Περιφέρειας για μία σειρά θεμάτων:

Παραμένει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αργολίδα, Κορινθία και τμήμα της Λακωνίας και αύριο Κυριακή 22 ΑυγούστουΠολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για σήμερα Κυριακή 22 Αυγούστου στην Αργολίδα και στο μεγαλύτερο τμήμα της Κορινθίας, καθώς και στην περιοχή του Μαλέα στη Λακωνία, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) σε περιοχές της Αρκαδίας και της Λακωνίας, καθώς και στη Μεσσηνία.

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι δήμοι των πιο πάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

 

Καταγράφηκαν 246 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Παρασκευή 20 Αυγούστου – σταθερά πάνω από 100 οι νοσηλείες

Βαίνει αυξανόμενος ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -οι οποίες στο συντριπτικό τους ποσοστό αφορούν ανεμβολίαστους-, με αυτό της Καλαμάτας να ξεπερνά τις 50. Τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου ξεπέρασαν κατά πολύ τα 200, με τη Μεσσηνία, αυτή τη φορά, να καταγράφει περισσότερα από το σύνολο των υπόλοιπων 4 Ενοτήτων της Περιφέρειας..

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 3.625.

 

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 20 Αυγούστου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 3.625, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 554.055 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51,1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 129 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 296 (61,1% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.904 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 267 (ημερήσια μεταβολή -3,26%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 253 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.328 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Παρασκευή 20 Αυγούστου καταγράφηκαν 246 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 17.255.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 40, στην Π.Ε. Αρκαδίας 12, στην Π.Ε. Κορινθίας 43, στην Π.Ε. Λακωνίας 27 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 124.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 127 άτομα (τα 3 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 8 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 9, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 16, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 24 (τα 3 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 19 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 51.

Φάκελο με την καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο παρέδωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά

Σε σύσκεψη μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα, στη Δάφνη του Δήμου Γορτυνίας, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά -στο πλαίσιο περιοδείας της στις πυρόπληκτες περιοχές-, τον δήμαρχο Στάθη Κούλη, τον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους φορέων περιοχής.

 

Ο περιφερειάρχης παρέδωσε στην πολιτική αρχηγό τον πλήρη φάκελο με την καταγραφή των ζημιών που έχουν επιφέρει οι πυρκαγιές στην Περιφέρεια, καθώς και το κόστος των παρεμβάσεων για την αποκατάστασή τους.

Ο Π. Νίκας ανέλυσε την κατάσταση που διαγράφεται μετά τις πυρκαγιές, παρουσίασε τα μέχρι τώρα πορίσματα και κάλεσε την Φ. Γεννηματά να συνδράμει, πιέζοντας από την πλευρά της, για την υλοποίηση σημαντικών και ουσιαστικών έργων στην πυρόπληκτη περιοχή.

Πίστωση 370.000 ευρώ προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Εσωτερικών για τις άμεσες ανάγκες των πυρόπληκτων περιοχών

Εκτακτη πίστωση ύψους 370.000 ευρώ προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσες ανάγκες που προέκυψαν μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η πιο πάνω πίστωση αποτελεί μέρος του συνολικού ύψους 1.620.000 ευρώ κονδυλίου το οποίο, με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, διατίθεται προς τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της χώρας.

 

Την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Κοινή ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Β. Ψυχογιός

Την κοινή τους ανησυχία για τον καταιγιστικό ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλης Ψυχογιός, ο οποίος επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη την Παρασκευή 20 Αυγούστου, στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Ι.Σ. Αρκαδίας για την κατάσταση που διαμορφώνεται, επισήμανε ότι ήδη των 96% των υγειονομικών στην Αρκαδία έχει εμβολιαστεί και συζήτησαν για τη δυνατότητα ανάληψης από κοινού ενεργειών στην κατεύθυνση της προώθησης του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό, τόσο της Αρκαδίας, όσο και των υπόλοιπων 4 Περιφερειακών Ενοτήτων.

 

Πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο

Δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η πρόσκληση που αφορά στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των τμημάτων της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, που συνδέει τα εν λόγω αστικά κέντρα της Περιφέρειας με το διευρωπαϊκό δίκτυο.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, η συγχρηματοδοτούμενη  δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 12.000.000 ευρώ, ενώ δυνητικός δικαιούχος είναι ο ΟΣΕ (Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας) Α.Ε.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων -μόνον ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, στη διαδικτυακή διεύθυνση http://logon.ops.gr/– λήγει στις 23 Δεκεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης περιλαμβάνονται παρεμβάσεις αναβάθμισης επί της υφιστάμενης μετρικής γραμμής Κόρινθος – Αργος, καθώς και του κλάδου Αργους – Ναυπλίου, οι οποίες στοχεύουν στα εξής:

 

Αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της γραμμής μέσω της χρήσης σύγχρονων ελαστικών υποθεμάτων και σκύρων γραμμής ανώτερης ποιότητας.

Αναβάθμιση της αξιοπιστίας της γραμμής από πλευράς ταχύτητας κυκλοφορίας και άνεσης επιβατών, μέσω της εκτέλεσης σιδηροδρομικών εργασιών επί της γραμμής.

Αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας κυκλοφορίας μέσω της εγκατάστασης συστήματος σηματοτεχνικής εξασφάλισης επιπέδου Sil-4, στους Σταθμούς Κορίνθου και Αργους με το οποίο ελέγχονται αυτόματα οι διαδρομές και γίνονται απομακρυσμένοι χειρισμοί.

Αναβάθμιση της αξιοπιστίας της κυκλοφορίας των συρμών με την εγκατάσταση 42 νέων αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων (ΑΣΙΔ) που θα αποτελούνται από υλικά τεχνολογίας Sil-4. Η λειτουργία όλων των συστημάτων θα εποπτεύεται από κέντρο ελέγχου στον Σ.Σ. Κορίνθου και η μεταφορά δεδομένων θα γίνεται μέσω οπτικής ίνας.

Αναβάθμιση της ασφάλειας προσωπικού που κινείται επί των μεταλλικών γεφυρών, με τη τοποθέτηση πεζοδρομίων, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πτώσης ατόμων με εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις γέφυρες.

Αναβάθμιση των αποβαθρών και του περιβάλλοντος χώρου των Σταθμών Χιλιομοδίου, Μυκηνών και Αργους, ώστε να είναι συμβατές οι εγκαταστάσεις με τη νομοθεσία περί ατόμων με αναπηρίες.

Αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης των κτηρίων των σταθμών Μυκηνών και Αργους, ώστε να διαμορφωθούν χώροι αμεα εντός των κτηρίων.

Ανακατασκευή του Σ.Σ. Χιλιομοδίου, ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές.

 

 

Την πλήρη πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας υπέγραψε σήμερα Παρασκευή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Η ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με πίστωση 2.750.000 ευρώ, του έργου αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το βράδυ σήμερα, Παρασκευή 20 Αυγούστου, στην Χώρα, παρουσία και του δημάρχου Πύλου – Νέστορος Τάκη Καρβέλα.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε, με την ευκαιρία, ότι η Περιφέρεια έχει διαθέσει σημαντικές πιστώσεις για έργα πολιτισμού στον Δήμο Πύλου – Νέστορος, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων την χρηματοδότηση εκ μέρους της, τής μελέτης για το κάστρο της Μεθώνης.

Επίσης, πρόσθεσε ο Π. Νίκας, στην περιοχή του δήμου βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε διαδικασία δημοπράτησης έργα όπως οι δρόμοι Καζάρμα – Χώρα – Γαργαλιάνοι προϋπολογισμού 750.000 ευρώ και Ρωμανού – Γιάλοβα με ισόποσο προϋπολογισμό, αναφερόμενος και στην μελέτη της παράκαμψης της Γιάλοβας προϋπολογισμού 285.000 ευρώ που ήδη παραδόθηκε. Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαια η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της εν λόγω παράκαμψης, έργου με προϋπολογισμό 45.000.000 ευρώ.

Ο Π. Νίκας, μιλώντας και σε κατοίκους οι οποίοι έθεσαν διάφορα ζητήματα, είπε ότι σε ενάμιση μήνα περίπου θα βρεθεί στην Πύλο προκειμένου να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με τον άυλο πολιτισμό.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσος Σαρδέλης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

 

 

Ευρεία σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα την Πέμπτη στο Δώριο για τον αναδασμό

Ευρεία σύσκεψη με με παράγοντες και κατοίκους είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το βράδυ χθες, Πέμπτη 19 Αυγούστου, στο Δώριο, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν, αφ’ ενός στους αναδασμούς στην εν λόγω περιοχή -που έχουν “κολλήσει” για δύο δεκαετίες περίπου- και αφ’ ετέρου στην ζωοπανήγυρη του Κοπανακίου.

 

Στην διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκε η κατάσταση και δόθηκαν από τον περιφερειάρχη οδηγίες προκειμένου και στα δύο αυτά ζητήματα να δρομολογηθούν λύσεις, επ’ ωφελεία της εν λόγω περιοχής και των κατοίκων της, ενώ με απόφαση του περιφερειάρχη αρμόδιος για να παρακολουθεί την πρόοδο στις πιο πάνω διαδικασίες ορίστηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος.

 

“Ξεκινάμε αμέσως” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση.

 

ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΔΩΡΙΟΥ

Ειδικότερα, όσον αφορά στον αναδασμό του Δωρίου, συνολικής έκτασης περί τα 3.000 στρέμματα, επισημάνθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές φθορές τόσο στο αντλιοστάσιο όσο και στις υπόλοιπες αρδευτικές αλλά και οδικές υποδομές, για την αποκατάσταση των οποίων εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί σημαντική δαπάνη.

Οπως τονίστηκε, μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα πρέπει η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας και η ΔΑΟΚ να έχουν προβεί σε προεκτίμηση ως προς το κόστος των επισκευών και αποκατάστασης του εξοπλισμού και των δικτύων -αρδευτικού και οδικού-, να συντάξουν την σχετική έκθεση, στο πλαίσιο συνδρομής που ο Δήμος Οιχαλίας θα πρέπει να αιτηθεί από την Περιφέρεια, με την οποία θα συνάψει προγραμματική σύμβαση για την μελέτη αποκατάστασης και την ανάθεση σε αυτή του έργου αποκατάστασης του συνόλου των υποδομών.

 

ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αναφορικά με τον αναδασμό του Αγίου Γεωργίου, συνολικής έκτασης περί τα 1.500 στρέμματα, διαπιστώθηκε πρόοδος κατά 50% στο εν λόγω έργο, ωστόσο προκειμένου να ολοκληρωθεί θα πρέπει να γίνει ενημέρωση κτηματολογικών στοιχείων και να αξιολογηθεί η ποιοτική κατάσταση των υποδομών, όπως και να αποσαφηνιστεί το θέμα της διοίκησης.

 

Προς την κατεύθυνση της επίλυσης των πιο πάνω ζητημάτων, ζητήθηκε να υπάρξει αναλυτική έκθεση προμελέτης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας και την ΔΑΟΚ, όπως επίσης και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας με αντικείμενα  την προώθηση των διαδικασιών προετοιμασίας διαγωνισμού για τις μελέτες σχετικά με την αποκατάσταση των υποδομών.

 

 

 

ΖΩΟΑΓΟΡΑ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ

Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα που αφορά στην ζωοαγορά του Κοπανακίου, όπου διαπιστώθηκε ότι το κτήριο που έχει κατασκευαστεί για τον σκοπό αυτό δεν χρησιμοποιείται και παραμένει απαξιωμένο, με συνέπεια η εν λόγω αγορά να διενεργείται -επί της ουσίας- κατά παράβαση της νομοθεσίας που διέπει την έκθεση των ζώων.

Από τον περιφερειάρχη επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να συναφθεί προγραμματική σύμβαση, διάρκειας ενός χρόνου, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας που να προβλέπει α) πρόσληψη κτηνιάτρου και επιβλέποντος (4 ημέρες τον μήνα x 7 ώρες ημερησίως), β) συντήρηση υποδομών (προμελέτη), γ) καθαριότητα χώρου (4 ημέρες), ενώ ο εν λόγω δήμος θα πρέπει να αναλάβει τα διοικητικά ζητήματα.

Στη χθεσινή συνάντηση υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και οι θεματικοί ομόλογοί του Βασίλης Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς, όπως επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και αυτοδιοικητικοί από την περιοχή, μεταξύ των οποίων ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας Κώστας Δημητρακόπουλος, οι επικεφαλής συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας Γιάννης Αδαμόπουλος και Δημήτρης Κόνιαρης, ο πρόεδρος του Δωρίου Γιώργος Ντόντος, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και μέλη των επιτροπών αναδασμού.