Τα νέα της Περιφέρειας με κρούσματα, νοσηλείες, αναδιάταξη προσωπικού, επαναλειτουργία σχολείων και εκδηλώσεις

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 10:55
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.
Ενημέρωση για δράσεις, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Στα 887 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου – 190 οι νοσηλείες

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 887 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 76.451.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 161, στην Π.Ε. Αρκαδίας 108, στην Π.Ε. Κορινθίας 277, στην Π.Ε. Λακωνίας 78 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 263.Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί χθες Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου- συνολικά 190 άτομα (τα 11 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 18 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 18, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 46, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 40 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 25 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 43 (τα 6 στη ΜΕΘ).

Η επαναλειτουργία των σχολείων σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Οδηγία να λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι σε αρκετές περιοχές της Περιφέρειας, σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία, τα σχολεία δεν λειτούργησαν τις προηγούμενες ημέρες λόγω της χιονόπτωσης,

Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο περιφερειάρχης είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι “τα σχολεία πρέπει να κλείνουν μέσα από διαδικασίες συλλογικών οργάνων, θα πρέπει να συντρέχουν σοβαρές προϋποθέσεις για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση”.

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες

Τηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου με τους 5 χωρικούς αντιπεριφερειάρχες.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η αναδιάταξη του προσωπικού και ο επικείμενος ορισμός προϊσταμένων, όπου υπάρχουν κενές θέσεις.

Διοργάνωση εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικρασίας

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώνεται την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στη Νέα Κίο με συγκέντρωση φορέων και συλλόγων Μικρασιατών.

Αντικείμενο της συνάντησης, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, θα αποτελέσει η οργάνωση εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικρασίας, καθώς και για την προβολή της προσφοράς τους στην Ελλάδα.