Τα νέα της Περιφέρειας με κρούσματα, νοσηλείες, κοινωνική αλληλεγγύη και συνεδριάσεις ΣΟΠΠ ενόψει χειμώνα

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 12:24
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.
123 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, 108 οι νοσηλείες

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 123 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 22.290.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 13, στην Π.Ε. Αρκαδίας 11, στην Π.Ε. Κορινθίας 39, στην Π.Ε. Λακωνίας 26 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 34.Εξ άλλου, μέχρι και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 108 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 7 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 11, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 18, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 23 (τα 3 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 15 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 34 (τα 4 στη ΜΕΘ).

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με την διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ Ξ. Παπασταύρου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, συνάντηση με την Ξένια Παπασταύρου, διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση σχετικά με προβλήματα περιθωριοποίησης, φτώχειας, αναπηρίας και συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επαφή της Περιφέρειας με τον εν λόγω Οργανισμό, προκειμένου -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης- “να βελτιωθεί η κατάσταση, καθώς και στην Πελοπόννησο όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι επιδόσεις αναφορικά με τον κοινωνικό τομέα, στον σχετικό άξονα του ΕΣΠΑ, είναι χαμηλές παρά τα σοβαρά προβλήματα”.

Συνεδριάσεις των κατά τόπους ΣΟΠΠ στις Περιφέρειες, εν όψει του χειμώνα, υποδεικνύει το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας

Οι Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών θα πρέπει να προγραμµατίσουν, σε συνεργασία µε τους αρμόδιους οικείους αντιπεριφερειάρχες, το συντομότερο δυνατό, τις ειδικές συνεδριάσεις των Συντονιστικὠν Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) των Περιφερειακών Ενοτήτων, µε θέµα την πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων εν όψει της χειµερινής περιόδου 2021 – 2022.

Αυτό επισημαίνεται σε έγγραφο που απευθύνει προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου -και τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας- το νεοπαγές υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Στο ίδιο έγγραφο, το υπουργείο καλεί τις εν λόγω Διευθύνσεις “να προχωρήσουν, εφ’ όσον συντρέχουν λόγοι, στην επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων της Περιφέρειας,

i) των μνημονίων ενεργειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άµεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών απὀ την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, βάσει των δράσεων που προβλέπονται στο σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων της Περιφέρειας, καθώς και

ii) του Μητρώου Εργοληπτών (εταιρειών – φυσικών προσώπων) για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, για την εξασφάλιση επιπλέον πόρων προς ενίσχυση του έργου τους στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικὠν φαινομένων.