Τα νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 11:53
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Διαβάστε παρακάτω τα νέα της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου:

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στη Μεγαλόπολη η ένταξη του έργου του ΓηροκομείουΥπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Μαΐου, στο Δημαρχείο της Μεγαλόπολης, η ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του προϋπολογισμού 4.600.000 ευρώ έργου κατασκευής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στην αρκαδική πόλη.

Ο περιφερειάρχης, σε σχετικές δηλώσεις του, εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του για το γεγονός ότι ικανοποιείται η σχετική επιθυμία του μακαριστού μητροπολίτη Ιερεμία και τηρείται η δέσμευση της περιφερειακής Αρχής απέναντί του.

Το έργο αφορά στην κατασκευή Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, δυναμικότητας 48 κλινών, η οποία θα εξυπηρετεί ηλικιωμένα άτομα, καθώς και χρονίως πάσχοντες.

Η υλοποίηση του έργου, εξαιρετικά σημαντικού για τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή -που το ανέμενε χρόνια-, θα γίνει από την Περιφέρεια μέσω προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ του εν λόγω φορέα, της μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλης, του Δήμου Μεγαλόπολης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, ο τοποτηρητής της μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος -αρμόδιος και για την διαδικασία Δίκαιης Μετάβασης της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή-, καθώς και ο πρόεδρος της “Αρκαδία” Α.Ε. Παναγιώτης Μπούρας, πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης.

Π. Νίκας, “ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της χώρας μας αποτελεί το στοίχημα για την πρόοδο, την ανταγωνιστικότητα, την αναπτυξιακή της πορεία”

“Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της χώρας μας αποτελεί το στοίχημα για την πρόοδο, την ανταγωνιστικότητα, την αναπτυξιακή της πορεία, αλλά και για την αναδιοργάνωση του κράτους”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χαιρετίζοντας το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου, στην Τρίπολη, στην εκδήλωση με θέμα “Η ψηφιακή διακυβέρνηση και η ελληνική οικονομία”, η οποία -παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη- έλαβε χώρα στην αρκαδική πρωτεύουσα, στο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης εξήρε το έργο του Κ. Πιερακάκη -“είναι πολύ σημαντικό για έναν πολιτικό να απολαμβάνει εκ μέρους του λαού διακομματική αναγνώριση, κάτι που αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς και της αποτελεσματικότητάς του” τόνισε ο Π. Νίκας ξεκινώντας τον χαιρετισμό του στην πιο πάνω εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πα.Πελ., το μεταπτυχιακό στην οργάνωση και στη διοίκηση του αγροδιατροφικού τομέα και το Jean Monnet Module στην επιχειρηματικότητα και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Οπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της χώρας μας αποτελεί το στοίχημα για την πρόοδο, την ανταγωνιστικότητα, την αναπτυξιακή της πορεία, αλλά και για την αναδιοργάνωση του κράτους”, επισημαίνοντας πάντως ότι “ιδιαίτερα στο τελευταίο έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα” και παρατηρώντας πως “χωρίς ισχυρό κράτος δεν μπορούμε να πετύχουμε κανέναν στόχο”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας τόνισε ότι “δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί το μέσο, το εργαλείο” επισημαίνοντας ότι επιβάλλεται “να συνδυάσουμε και άλλα πράγματα, που συνδέονται με τον άνθρωπο, την ψυχή του και τα οποία δεν πρέπει να αγνοούμε ή να παραβλέπουμε και πολύ περισσότερο να τα υποβαθμίζουμε” καθώς -όπως σημείωσε- “η ανθρωπιστική παιδεία και ο πολιτισμός πρέπει πάντα να έχουν θέση στην εκπαίδευση και στην κοινωνία”.

Τεχνική σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το έργο Μεσσήνη – Λάμπαινα

Τεχνική σύσκεψη για το έργο βελτίωσης του δρόμου Μεσσήνη – Λάμπαινα, στη Μεσσηνία, συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου, στην Τρίπολη.

Στην εν λόγω σύσκεψη διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι οι όποιες καθυστερήσεις στο εν λόγω έργο συνδέονται και με το θέμα του αγωγού ύδρευσης της Μεσσήνης ο οποίος πρέπει να αντικατασταθεί, αλλά και με τη μετακίνηση των στύλων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ εκατέρωθεν του υφιστάμενου οδικού άξονα.

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα από το Επιμελητήριο Αργολίδας

“Η παρουσία και η τοποθέτησή σας στις εργασίες της Γενική Συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Αργολίδα ήταν καθοριστική, αναλύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του επιχειρείν”.

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, σημειώνει σε ευχαριστήρια επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος.

Την σχετική επιστολή του Φ. Δαμούλου, με τις επιπλέον ιδιότητές του αφ’ ενός ως πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και αφ’ ετέρου ως υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, μπορείτε να δείτε εδώ:

Eπιστολή

Συμβάσεις έργων και μελετών στη Λακωνία συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκ ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, στη Σπάρτη

Συμβάσεις έργων στη Λακωνία συνολικού προϋπολογισμού 2.599.784,45 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Μαΐου, στο διοικητήριο της Π.Ε., στην Σπάρτη.

Οι συμβάσεις αφορούν, η μία το προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο αποκατάστασης του τμήματος Γύθειο – Αρεόπολη της επαρχιακής οδού Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας και η δεύτερη το με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ έργο αποκατάστασης, καθαρισμού και συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων, χειμάρρων και ποταμών της Λακωνίας.

Ακόμα, ο Π. Νίκας υπέγραψε σύμβαση με αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης ανάδειξης τμήματος του ποταμού Ευρώτα, από την παλαιά γέφυρα έως τον παραπόταμο Κνακίωνα, με προϋπολογισμό 699.784, 45 ευρώ.