Τα νέα της Περιφέρειας για σχολεία, ανεμβολίαστους υπαλλήλους, καθαρισμό ρεμάτων και εγκαίνια φ/β πάρκου

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 09:39
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Ενημέρωση για τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ο περιφερειάρχης ευχήθηκε στους μικρούς μαθητές καλή σχολική χρονιά, καλή προοδο, ενώ παράλληλα τους συμβούλευσε να εφαρμόζουν με σχολαστικότητα τα υγειονομικά μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί και να προσπαθήσουν να πείσουν και τους μεγαλύτερους να εμβολιαστούν όλοι.

Στη συνέχεια ο Π. Νίκας επισκέφθηκε το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης, όπου τον υποδέχθηκε το εκπαιδευτικό προσωπικό με το οποίο συζήτησε επί μακρόν για εκπαιδευτικά ζητήματα και ζητήματα που έχουν σχέση με τη νεολαία.

Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε πως κάθε πρωτοποριακή εκπαιδευτική ενέργεια θα υποστηρίζεται από την Περιφέρεια ηθικά και οικονομικά, ενώ τόνισε ότι πάντα θα είναι στη διάθεση των παιδιών, και της νέας γενιάς, αφού -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- “για όλους μας, οι νέοι αποτελούν προτεραιότητα”.

Τέλος, ο περιφερειάρχης, επικοινώνησε και με το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, το οποίο επισκέπτεται κάθε φορά κατά την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους, και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.

Υποχρέωση αυτοδιαγνωστικού τεστ για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Το ζήτημα με τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσε αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε με τους διευθυντές των υπηρεσιών της ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.
Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι μετά τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι, με ευθύνη του διευθυντή της υπηρεσίας τους, θα έχουν την υποχρέωση-με δική τους επιβάρυνση- να προμηθεύονται και να διενεργούν αυτοδιαγνωστικά τεστ μια φορά την εβδομάδα, τα αποτελέσματα των οποίων θα κοινοποιούν στην υπηρεσία τους.
Σημειώνεται επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να προμηθευτεί περί τα 11.000 rapid test, τα οποία στη συνέχεια θα παραχωρήσει σε δομές υγείας και δημόσιους φορείς στις 5 Ενότητες, για λόγους επιδημιολογικής επιτήρησης του κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Περιφέρεια έχει δρομολογήσει την διαδικασία προμήθειας 50 απινιδωτών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, όπως χώροι άθλησης, πολιτισμού και αλλού.
Καθαρισμοί ρεμάτων σε όλες τις Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με εντατικούς ρυθμούς διενεργούνται καθαρισμοί ρεμάτων στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου από μηχανήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και μέσω εργολαβιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις πρόσφατα πυρόπληκτες περιοχές, με στόχο να αντιμετωπιστούν εγκαίρως κίνδυνοι πλημμυρικών φαινομένων, τον ερχόμενο χειμώνα.

Εκδήλωση από τον Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας

Εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με επιμέλεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Κυριακή στις 19 Σεπτεμβρίου, το πρωί, εορτάζεται η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στις έδρες των νομών της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στα εγκαίνια φ/β πάρκου ισχύος 10 MW στο Στεφάνι Κορινθίας από τον πρωθυπουργό, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου

Στα εγκαίνια φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 10 MW, στο Στεφάνι Κορινθίας θα παρευρεθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Τη σημαντική αυτή ενεργειακή εγκατάσταση θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12 το μεσημέρι, ενώ -σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί- τον αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄.