Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (24/12)

Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021 09:59
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Την καθιερωμένη ενημέρωση της πραγματοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα από το σχετικό ενημερωτικό δελτίο το βράδυ της Παρασκευής (24/12), με ειδήσεις που αφορούν δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αναλυτικότερα: 

Ευχές του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τα Χριστούγεννα

Ευχές σε όλους, αλλά και στον καθένα ξεχωριστά απευθύνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα, στο οποίο σημειώνει:

“Εύχομαι από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα. Με υγεία, ειρήνη, αγάπη στις καρδιές μας. Με σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας και προς την φύση που μας φιλοξενεί”.

 

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα από την Δημοτική Φιλαρμονική Τρίπολης

Τα κάλαντα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα έψαλαν σήμερα Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, παραμονή ων Χριστουγέννων, σύλλογοι και φορείς της αρκαδικής πρωτεύουσας, που τον επισκέφθηκαν στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη και ευχήθηκαν τα “χρόνια πολλά”.

Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, ήταν και η Δημοτική Φιλαρμονική Τρίπολης.

 

Επίσκεψη στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα από τον διοικητή ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) “Πελοπόννησος”

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο διοικητής ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) “Πελοπόννησος” υποστράτηγος Λεωνίδας Γιοβάνης.

 

Εξελίξεις σε δύο σημαντικά οδικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας, Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και Μεσσήνη – Λάμπαινα

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό το αποτέλεσμα της δημοπρασίας του έργου βελτίωσης του τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε περίπου 20.000.000 ευρώ, και ο εργολάβος να αναμένεται να εγκατασταθεί στα τέλη του Ιανουαρίου 2022.

Η δαπάνη του εν λόγω έργου, μετά την έκπτωση, θα ανέλθει σε 10.762.497,30 ευρώ – που θα διατεθούν μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Το οδικό αυτό έργο, συνολικού μήκους 8,836 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας πέντε ισόπεδων κόμβων.

Ειδικότερα προβλέπεται να κατασκευαστούν δύο γέφυρες, μία 12 μέτρων στο ρέμα Ευαγγελίστριας και μια μήκους 121,85 μέτρων στο ρέμα Λαγκούβαρδου, καθώς επίσης, σε διάφορες θέσεις, 17 οχετοί, φρεάτια υδροσυλλογής και επενδεδυμένες τάφροι για την απορροή των ομβρίων.

Προβλέπονται ακόμα εργασίες σήμανσης και ασφάλισης, πληροφοριακές πινακίδες, διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας, έργα πρασίνου και έργα οδοφωτισμού.

ΜΕΣΣΗΝΗ – ΕΥΑ – ΛΑΜΠΑΙΝΑ

Στο μεταξύ, μέσα στον Ιανουάριο του 2022 θα γίνει παρακατάθεση των πιστώσεων για τις απαλλοτριούμενες εκτάσεις στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού, στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα.

Μετά την πιο πάνω ενέργεια θα μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες στον πιο πάνω δρόμο, στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί πρόσφατα για το συνολικού προϋπολογισμού 8.670.000 ευρώ εν λόγω έργο.

 

Πιστώσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την μετακίνηση αθλητικών σωματείων

Συνολική πίστωση 107.500 ευρώ διατέθηκε, με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς 40 ερασιτεχνικά σωματεία τα οποία συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλητικών αθλημάτων.

Η πίστωση αυτή αφορά κατά βάση στην κάλυψη δαπανών μετακίνησης των εν λόγω σωματείων, στο πλαίσιο των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους.

Σύμφωνα με την απόφαση, διατέθηκαν προς την Αργολίδας 32.500 ευρώ σε 10 σωματεία της Αργολίδας, 15.300 ευρώ σε 6 σωματεία της Αρκαδίας, 22.900 ευρώ σε 9 σωματεία της Κορινθίας, 5.900 ευρώ σε 2 σωματεία της Λακωνίας και 30.900 ευρώ σε 13 σωματεία της Μεσσηνίας.

 

Πρόσκληση για ένταξη στο ΠΑΑ έργων βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για την ένταξη έργων και δράσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 και συγκεκριμένα στην δράση 4.3.4 που αφορά στην βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Η εν λόγω δράση απευθύνεται προς τους δήμους και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), έχει δε συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που ανέρχεται σε 43.000.000 ευρώ.

H αίτηση στήριξης υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αγροτικής Ανάπτυξης – ΟΠΣΑΑ (www.opsaa.gr/RDIIS), από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου μέχρι τα μεσάνυχτα (11.59) της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου 2022.

Στόχους της δράσης αποτελούν η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, η ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και η ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Το πεδίο εφαρμογής της δράσης -που εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα, σε αγροτικές περιοχές, εκτός σχεδίου οικισμών των δήμων- περιλαμβάνει την κατασκευή έργων πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφική εκμετάλλευση με υποχρεωτική την ασφαλτόστρωση ή την τσιμεντόστρωση.

Στο πλαίσιο της δράσης, είναι δυνατή η χρηματοδότηση εργασιών βελτίωσης των υφιστάμενων αγροτικών οδών, όπως βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών τους ή κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (οχετοί απορροής όμβριων υδάτων, τοιχία αντιστήριξης κ.α.).

Δεν περιλαμβάνονται δαπάνες που αφορούν συνήθεις παρεμβάσεις συντήρησης (π.χ. αποκατάσταση ασφάλτου).

Οι προτεινόμενες πράξεις πρέπει να έχουν ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα των ενδιαφερόμενων Δήμων και να μην περιλαμβάνουν δρόμους που εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία και αποτελούν μέρος του ευρύτερου οδικού δικτύου.

– Αναλυτικά την πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 4.3.4

 

Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας στο Δημαρχείο της Κορίνθου

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου το Δημαρχείο Κορίνθου, όπου αντάλλαξε ευχές με τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, μετέβη στον ίδιο χώρο και η Δημοτική Φιλαρμονική Κορίνθου, η οποία παιάνισε τα κάλαντα στους αυτοδιοικητικούς της Περιφέρειας και του Δήμου Κορινθίων.

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΣΥΠΕ Αρκαδίας

Το νεοκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Αρκαδίας συγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής:

Πρόεδρος Νίκος Σωτηρόπουλος, αντιπρόεδρος Χρήστος Κλουκίνας, γραμματέας Κωνσταντίνα Κασίμου, ταμία Ιωάννα Γεωργοπούλου, σύμβουλος Τύπου Μαρία Ξενοδημητροπούλου, μέλη Παναγιώτης Νικολόπουλος, Θανάσης Παπαπαναγιώτου.