Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021 08:53
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Στην καθημερινή ενημέρωση της η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέδωσε και το συγκεκριμένο ενημερωτικό δελτίο το απόγευμα της Δευτέρας 06/09 στο αναφέρει χαρακτηριστικά:

 Στη συνέντευξη της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, αύριο Τρίτη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει κατά την συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της φετινής Διεθνούς Έκθεσης, στην οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τιμώμενη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Απόψε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραθέσει γεύμα σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα.

Ο περιφερειάρχης θα επιστρέψει στην Πελοπόννησο αργά τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη 7 προς 8 Σεπτεμβρίου, ενώ το τριήμερο 10 με 12 του μήνα θα μεταβεί εκ νέου στη Θεσσαλονίκη, για να παραστεί στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.

 

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τις παρεμβάσεις στα πυρόπληκτα

Τηλεδιάσκεψη συγκάλεσε σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τους 5 χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους διευθυντές Τεχνικών Εργων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Το βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν η εξέλιξη στον σχεδιασμό και η πρόοδος των παρεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές, με έμφαση στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων.

 

Εκταμίευση 227.216,93 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 227.216,93 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

 

Δηλώσεις μελισσοκόμων για τις κατεχόμενες κυψέλες το 2021

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Αρκαδίας εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:

“Σύμφωνα με την παρ. Γ. 4,  της  υπ’ αριθ. 178/136702/25-05-2021 (ΑΔΑ: 9ΨΩΗ4653ΠΓ-82Λ) εγκυκλίου της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ισχύουν τα ακόλουθα:

Ολοι οι ενεργοί μελισσοκόμοι που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο, υποβάλουν για πρώτη φορά δήλωση κατεχόμενων κυψελών το έτος 2021, από 1 Σεπτεμβρίου έως και 20 Οκτωβρίου σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 7 της υπ’ αριθ. 140/106513/16-04-2021 ΥΑ και τους χορηγείται βεβαίωση δήλωσης κατεχόμενων κυψελών, σύμφωνα με το Υπόδειγμα 4 του παραρτήματος της παραπάνω ΥΑ.

Επίσης καταθέτουν 2 μικρές έγχρωμες φωτογραφίες για το αρχείο της υπηρεσίας και την υπο έκδοση μελισσοκομική ταυτότητα.

 

Ολοκληρώθηκε στην Κορινθία το πρόγραμμα “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”

Ολοκληρώθηκε στην Κορινθία η διενέργεια δωρεάν μαστογραφιών και τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”, το οποίο υλοποιήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με τους δήμους και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και στόχος του είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και πάνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και πάνω επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Όπως γνωστοποιεί, ειδικότερα, ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς, μέσω του εν λόγω προγράμματος έγιναν μαστογραφίες σε 2.845 γυναίκες και τεστ Παπανικολάου σε 2.259.

 

Έγγραφο από την Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής – Σαρωνικού για αποφάσεις σχετικά με ιδιωτικό χώρο φιλοξενίας αδέσποτων στην Αργολίδα

Την ακύρωση αποφάσεων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αφορούν στο κλείσιμο ιδιωτικού χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στην Αργολίδα και την επιβολή προστίμου στον ιδιοκτήτη του, ζητεί με έγγραφό της προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα η Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής – Σαρωνικού.

Στο εν λόγω έγγραφό της, η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι οι πιο πάνω αποφάσεις θα πρέπει να ακυρωθούν “ως μη σύννομες”.