Τα θέματα που ανάδειξε ο Νίκος Τσιαμούλος στο δημοτικό συμβούλιο

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 22:34

Για μια σειρά από θέματα μίλησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέρα από την τοποθέτηση για την απώλεια του Δημήτρη Παυλή, στην αρχή της συνεδρίασης, ακολούθως αναφέρθηκε –μετά από μία τοποθέτηση του Αντιδημάρχου κ. Τσαγκαρέλη- στο θέμα της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων του Δήμου, επιμένοντας ότι ο Δήμος θα μπορούσε να έχει αυτή την υποδομή δωρεάν –όπως ο Δήμος Καλαμάτας και άλλοι δήμοι- και όχι να δαπανήσει 17.000 ευρώ. Επιπλέον, πρότεινε από τη στιγμή που προχώρησε σε αυτή τη δαπάνη, να συμπεριλάβει το σύνολο των δομών του δήμου.Στη συνέχεια, πρότεινε μια ειδική και αποκλειστική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία.

Ο κ. Τσιαμούλος παράθεσε στοιχεία και για τις απευθείας αναθέσεις του δήμου Τρίπολης, ενώ τόνισε ότι η ανακοίνωσή του για το θέμα δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου, με τον Δήμαρχο να απαντά ότι πλέον οι ανακοινώσεις των παρατάξεων θα αναρτώνται στον ιστότοπο.

Επιπλέον, υπογράμμισε την αναγκαιότητα και τη σοβαρότητα του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας και πως πρέπει να προχωρήσει κατά προτεραιότητα από το Υπουργείο Εσωτερικών, θέμα για το οποίο εν τέλει ψηφίστηκε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο.