Τα θέματα που έθεσε ο περιφερειάρχης στον πρωθυπουργό, στην συνάντηση τους (video)

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 15:29

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, αναφέρθηκε την Πέμπτη, 25 Ιουνίου σε συνέντευξη του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας.

Στην αρχή της συνέντευξης του ανέφερε ότι δεν είναι “κυβερνητικός εκπρόσωπος” για ν’ ανακοινώσει τι ακριβώς θα κάνει η Κυβέρνηση σε μια σειρά θεμάτων που έθεσε στον κ. Μητσοτάκη.Ο κ. Νίκας επισήμανε ακόμα ότι έχουμε χρήματα, όμως δεν έχουμε τον διοικητικό μηχανισμό για την απορρόφησή τους και μίλησε για «παρκάρισμα χρήματος”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στο ζήτημα των απορριμμάτων, η επίλυση του οποίου καθυστέρησε λόγω πανδημίας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως επιδίωξη του είναι να ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση στα τέλη του έτους.

Τα θέματα που έθεσε ο περιφερειάρχης στον πρωθυπουργό, στην συνάντηση τους ήταν:

1.Διοικητήρια

2.Οδικό Δίκτυο

3.Σιδηροδρομικό δίκτυο (ανέφερε ότι το 2021 θα λειτουργεί η γραμμή του τρένου μέχρι το Ναύπλιο, ενώ ξεκινά και η διαδικασία κανονικοποίησης της γραμμής εύρους 1,40μ)

4.Περιβάλλον (ανέφερε ότι παραδόθηκε το χρησιδάνειο από τη ΓΕΟΣΕ για τα 60 χιλιόμετρα της παραλιακής ζώνης της Κορινθίας, όπου θα γίνει ένα τεράστιο πάρκο, η λίμνη Τάκα για την οποία στόχο αποτελεί να γίνει μια περιβαλλοντική όαση με την ανάπτυξη ακόμα και ναυταθλητισμού, ο Ευρώτας κλπ)

5.Τουρισμός (αναφορά ειδικά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και στον παλιό Ισθμό που μπορεί να μετατραπεί σε χώρο ψυχαγωγίας)

6.Απορρίμματα (τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα το θέμα)

7.Φυσικό Αέριο

8.Υγεία (επανέλαβε το αίτημα για την μετατροπή του Παναρκαδικού σε νοσοκομείο Αναφοράς, σημειώνοντας ότι ο πληθυσμός της περιφέρειας αγγίζει τις 600.000 κατοίκους που το καλοκαίρι φτάνει και ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Επίσης αναφέρθηκε στο στόχο της δημιουργίας νέου Νοσοκομείου στην Αργολίδα).

9.Αθλητισμός.

10.Διάβρωση Ακτών

11.Άρδευση (Ανάβαλος, Ασωπός)

12. Εγγειοβελτιωτικές υποδομές

13. Διάβρωση ακτών

14.Την Μεγαλόπολη

15. Τον Εορτασμό των 200 ετών απ’ την Επανάσταση

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Νίκα εδώ