Τακτικό ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδος (ph & vid)

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 16:33

Στο αμφιθέατρο του Άθήνα 9.84 «Μιλτιάδης Έβερτ» πραγματοποιήθηκε το 1ο τακτικό ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδος που περιλαμβάνει και εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης.

Το επόμενο συνέδριο θα διεξαχθεί στα τέλη της άνοιξης του 2021 στην Ξάνθη.Ο Πρόεδρος της Ένωσης κι εκπρόσωπος του Δημοτικού Ρ/Σ Τρίπολης κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, δήλωσε με την έναρξη του συνεδρίου πως αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι στους επτά μήνες θητείας του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου η Ένωση κατόρθωσε να ολοκληρώσει όλες τις διαδικαστικές και γραφειοκρατικές υποχρεώσεις, προκειμένου να είναι καθόλα νόμιμος φορέας. Πρόσθεσε, πως μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα η Ένωση με την βοήθεια των στελεχών του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης συνέβαλε, ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί το Δημοτικό Ραδιόφωνο Φερών στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και ολοκλήρωσε την διαδικασία συλλογικής συμφωνίας για τα συγγενικά δικαιώματα με τον Οργανισμό ΓΕΑ. Επίσης τόνισε πως η Ένωση λειτούργησε υποστηριχτηκά στη βοήθεια που ζήτησαν αρκετοί ραδιοσταθμοί της περιφέρειας, όπως η Λευκάδα και πρόσθεσε πως δεν είναι ο πρώτος, αλλά ο δεύτερος πρόεδρος της Ένωσης εξάροντας το σπουδαίο έργο του Μιχάλη Κυριακίδη, τον οποίο χαρακτήρισε πρωτεργάτη της Ένωσης.

Ο κ. Σωτηρόπουλος ευχαρίστησε ένα, ένα τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης της Ένωσης, για την αγαστή συνεργασία που είχαν, τον δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και τον πρόεδρο της ΔΕΠΕ κ. Γιώργο Σπηλιόπουλο, για την στήριξη και την εμπιστοσύνης τους, τα στελέχη της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, γιατί όπως σημείωσε αυτοί εργάστηκαν υποστηρίζοντας την διοίκηση για να ολοκληρωθούν οι στόχοι που είχαν τεθεί από την διοίκηση της Ένωσης. Τέλος, ευχαρίστησε τον Αθήνα 9.84 για την αψογη φιλοξενία του συνεδρίου.

Η πρόεδρος του 9.84 κ. Νίκη Αραμπατζή, προσερχόμενη στο συνέδριο της Ένωσης, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμε τις διεργασίες του 1ου τακτικού συνεδρίου της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοφώνων, τηρώντας πάντα αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο με πάρα πολύ λίγο κόσμο. Δηλαδή, μόνο με συμμετέχοντες τους εκλέκτορες και τα μέλη που συμμετέχουν στην διαδικασία της εκλογής του νέου προεδρείου και διοικητικού συμβουλίου. Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει πέντε χρόνια πίσω από την προηγούμενη διοίκηση και θελουμε να τους ευχαριστήσουμε για αυτό. Πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ καλή συγκυρία τα δημοτικά ραδιόφωνα επιτέλους να αποκτήσουν την αισιοδοξία αλλά και το κύρος που τους επιβάλλεται προκριμένου να κάνουμε δυναμικά όλες τις παρεμβάσεις πανελλαδικά όπου χρειάζεται. Και βεβαίως πολλά δημοτικά ραδιόφωνα είναι αυτά τα οποία θα εισέλθουν εκ νέου στην διαδικασία της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοφώνων με τις τροποποιήσεις που θα κάνουμε με νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕ κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος χαιρετίζοντας το συνέδριο δήλωσε χαρούμενος γιατί η Ένωση προχωρά και δυναμώνει με γοργούς ρυθμούς, προς όφελος όλων των σταθμών. Αυτό πρόσθεσε είναι εμφανές σε όλους, αφού έχουμε επιτύχει σημαντικές συλλογικές συμφωνίες, αλλά και συνεργασίες αναφερόντας χαρακτηριστικά την παραγωγή και διάθεση των διαφημιστικών σποτ για τον κορονοϊό από τον 9.84, αλλά και την συμβολή των στελεχών της ΔΕΠΕ Τρίπολης για να ξεκινήσει να λειτουργεί ο ραδιοσταθμός στις Φέρες του Έβρου, γεγονός που μας κάνει είπε, υπερήφανους για το ανθρώπινο δυναμικό του διαθέτουμε στο ραδιοσταθμό της πόλης μας. Ο κ. Σπηλιόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη για την εμπιστοσύνη που του έχει και την στήριξη που παρέχει στη διοίκηση της ΔΕΠΕ. Παράλληλα ευχαριστησε τους συνέδρους, για τα επαινετικά λόγια που εξέφρασαν όλοι για την φιλοξενία της Τρίπολης τον περασμένο Φεβρουάριο, την απόφασή τους η έδρα της Ένωσης να είναι στην Τρίπολη και για όλα τα καλά λόγια που άκουσε από όλους σχεδόν τους σταθμούς για τα στελέχη της ΔΕΠΕ, ενώ δήλώσε πως η Τρίπολη θα είναι στην πρώτη γραμμή σε ό,τι ζητήσει η Ένωση και συνεχάρει την διοίκηση του Αθήνα 9.84 για την άρτια οργάνωση του συνεδρίου και την φιλοξενία.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, με αφορμή το πρώτο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, δήλωσε τα εξής: «Σε μια περίοδο υπερσυγκέντρωσης των μέσων ενημέρωσης, τα δημοτικά ραδιόφωνα παραμένουν μια όαση στην ενημέρωση. Πραγματικά, σχεδόν 40 χρόνια μετά την ίδρυση τους, τα δημοτικά ραδιόφωνα έρχονται να επιτελέσουν τον σκοπό τους, τον σκοπό κατά του μονοπωλίου τότε της κρατικής δημόσιας ενημέρωσης έτσι οπως διαμορφωνόταν από συγκεκριμένα κέντρα. Νομίζω ότι τώρα, όσο ποτέ, πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας τους και αυτά τα ραδιόφωνα να μετατραπούν σα ραδιόφωνα ειδικού σκοπού».

Ο Ιωακείμ Καλλιβρούσης, αναπληρωτής αντιπρόεδρος του 9.84, περιέγραψε τους στόχους που έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα: «Ένας από τους πρώτους στόχους είναι σε κάθε περίπτωση να βοηθήσουμε ραδιόφωνα τα οποία λειτουργούν και δεν έχουν προσαρμοστεί στο νόμιμο καθεστώς -που οφείλουν να προσαρμοστούν- στο να μετατραπούν σε εταιρείες ειδικού σκοπού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλυβρούσης, προσθέτοντας: «Να βοηθήσουμε λοιπόν τα ραδιόφωνα που λειτουργούν με άλλες μορφές να μετατραπούν σε ειδικού σκοπού και μα ενταχθούν μέσα στα πλαίσια της Ένωσης ώστε να δυναμώσουμε αυτή την συνεργασία που έχουμε μεταξύ μας».

«Ένας δεύτερος σκοπός -προσθέτει- είναι να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την συνεργασία μεταξύ μας, τόσο σε επίπεδο ανταλλαγής προγράμματος όσο και σε επίπεδο δικτύωσης.

Ο Απόστολος Σειρηνίδης, αντιπρόεδρος της δημοτικής ραδιοφωνίας Πειραιά και υποψήφιος β’ Αντιπρόεδρος, μιλώντας στον 9.84, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι πολύ σημαντική η σημερινή μέρα και είναι μεγάλη η χαρά μας που βρισκόμαστε σήμερα όλοι μαζί για να σχεδιάσουμε το μέλλον των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Και είναι πολύ σημαντικό και αισθανόμαστε συγκίνηση που το πρώτο τακτικό μας συνέδριο λαμβάνει χώρα σε μια υπερσύγχρονη αίθουσα που φέρει τον όνομα του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ, ένας εκ των πρωτεργατών της ελεύθερης ραδιοφωνίας που επι δημαρχίας του ξεκίνησε ο 9.84».

Ο εκπρόσωπος της ΔΕΠΘΕ και Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Ζεϊμπέκης, ευχαρίστησε για την συνεργασία που είχε το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο και σημείωσε πως ο δήμαρχος κ. Ζέρβας δίνει μεγάλη εμφαση στον εκσυγχρονισμό της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης και μίλησε για την ανάγκη να στηριχτούν τα δημοτικά ραδιόφωνα, ενώ ευχαρίστησε κι αυτός τον Αθήνα 9.84 για την άρτια οργάνωση και φιλοξενία του συνεδρίου.

Στο 1ο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τον κορονοϊό. Στην είσοδο γίνεται θερμομέτρηση όλων των προσκεκλημένων, ενω στην υποδοχή του συνεδρίου έξω από την αίθουσα του 9.84 «Μιλτιάδης Έβερτ» υπάρχουν ειδικοί φάκελοι για τους συμμετέχοντες όπου μέσα στο χρηστικό υλικό περιέχονται και προστατευτικές μάσκες. Επίσης σε όλους τους χώρους υπάρχουν αντισηπτικά υγρά.

Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης με πληροφορίες από Αθήνα 9.84/Κώστας Κορέλης