Τατούλης-Γιαννακούρας στη Γορτυνία: Παρουσίασαν το σχέδιο για την ανάπτυξη της λίμνης Λάδωνα (vid, ph)

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 09:36

Μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και την τοπική κοινωνία της περιοχής η ανάπτυξη της λίμνης

Προς δύο άξονες ο σχεδιασμός: Προσβασιμότητα για τη λίμνη και προσέλκυση ιδιωτών για επενδύσεις μέσω προγραμμάτων.“Μεγάλο στοίχημα και παρτίδα” που πρέπει να κερδηθεί, χαρακτήρισε την ανάπτυξης της λίμνης Λάδωνα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από την Πουρναριά Γορτυνίας.

Ο κ.Τατούλης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βρέθηκε στη Γορτυνία και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Γιάννη Γιαννόπουλο και Προέδρους χωριών της Γορτυνίας, που γειτνιάζουν με την λίμνη Λάδωνα και παρουσίασε το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη της λίμνης Λάδωνα.

Ο κ.Τατούλης σημείωσε πως ο σχεδιασμός τους, που ωρίμασε πλέον, έχει δύο κατευθύνσεις. Η μία είναι να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι υποδομές-δρόμοι για την προσβασιμότητα προς τη λίμνη και να υπάρξει μέσω προγραμμάτων, όπως τα ΤΑΠΤΟΚ, ενδιαφέρον για επενδύσεις στην περιοχή.

Τόνισε πως εκείνο που θέλουν για την λίμνη είναι να γίνει πιλοτικά γύρω από αυτήν ένα πάρκο με επιχειρηματικό ενδιαφέρον και να δημιουργηθεί ένα mini Health center, ένας χώρος για ηρεμία, χαλάρωση και δραστηριότητες γύρω από τη φύση.

Μάλιστα ο κ.Τατούλης μίλησε και για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενώ επεσήμανε πως πλέον υπάρχει και σχέδιο και χρήματα για να γίνει η πολυπόθητη ανάπτυξη της λίμνης Λάδωνα.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος παρουσίασε το master plan, το σχέδιο που είχαν συντάξει από το 2013 για την λίμνη Λάδωνα, το οποίο περιλαμβάνει τους δρόμους πρόσβασης και τα έργα ανάδειξης που απαιτούνται, ενώ επεσήμανε πως υπάρχει κοινός στόχος και συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, αφού χαρακτήρισε “κρυμμένο θησαυρό” τη λίμνη αναφέρθηκε στα έργα που έχουν ήδη γίνει για την προσβασιμότητα προς τη λίμνη, όπως ο δρόμος Μυγδαλιά-Κυράς Γεφύρι που φέρνουν “το έλατο κοντά στη λίμνη”, ενώ αρκετά έργα έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας και θα υλοποιηθούν σύντομα. Επίσης σημείωσε πως θα πρέπει να ελέγξουν και το θέμα της στάθμης του νερού της λίμνης, αφού το Χειμώνα η λίμνη έχει χαμηλή στάθμη.

Μετά τη σύσκεψη στην Πουρναριά πραγματοποιήθηκε περιοδεία στη λίμνη.

Φωτογραφικό υλικό από την σύσκεψη-περιοδεία στη λίμνη Λάδωνα και βίντεο με τις τοποθετήσεις  του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα.