Τατούλης στη ΔΡΤ: Έχουμε μια κουτσομπόλα Περιφερειακή Αρχή που διασπαθίζει δημόσιο χρήμα – Έχουμε ετοιμάσει ήδη έναν μαύρο φάκελο με τις αναθέσεις (ήχος)

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 12:11

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία και στον Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Δευτέρας (18/05) ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοπoννήσου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΠεΣυ κ.Πέτρος Τατούλης.

Μεταξύ άλλων, είπε:Οι πολίτες τώρα βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο. Η χώρα λόγω του κορωνοιού είναι σε μια διαδικασία πρωτόγνωρης διοίκησης της. Δεν λειτουργούν τα αρμόδια θεσμικά όργανα. Έχει ουσιαστικά αποδομηθεί η δημοκρατική λειτουργία της χώρας. Οι πολίτες δεν μπορεί να είναι μόνιμα τρομοκρατημένοι Οι πολίτες είναι υπεύθυνοι και είμαι περήφανος που βρίσκομαι στην Αρκαδία και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θα έρθει σωρεία αποφάσεων που θα ανατρέπει τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο πόδι στην Περιφέρεια. Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας. Θα υπάρξει και μία απόφαση που αφορά την Αρκαδία και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη. Η Περιφερειακή Αρχη το ξέρει αλλά το κρύβει αυτή την στιγμή.

Το στρατόπεδο της Τρίπολης είναι ένα ιστορικό στρατόπεδο. Η δική μας περιφερειακή αρχή είχε κάνει μια προμελέτη για Διοικητήριο στην ΥΕΒ, θα μπορούσε να προχωρήσει αυτό.

Αν δεν εξασφαλίσουμε μια σταθερή εργασία για τους 500 εργαζομένους στη Μεγαλόπολη, τότε η περιοχή θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα.

Εμείς είπαμε θα δεχθούμε να χρηματοδοτηθεί το έργο του φυσικού αερίου, αλλά να είναι με ΣΔΙΤ. Θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια ιδιωτική εταιρεία με 20 εκατομμύρια τα οποία δεν υπάρχουν; Να αποκατασταθεί η αλήθεια, να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία με καθαρούς όρους.

Είχαμε αποστασία στην Περιφέρεια με ηθική αυτουργία του ίδιου του Πρωθυπουργού όταν καλούσε μέλη της παράταξής μας να αποχωρήσουν.

Για τα σκουπίδια, επιβάλαμε ένα μοντέλο νέο για όλη τη χώρα. Δεν το ήξερε ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η ΝΔ το ΣΔΙΤ.  Η μεγαλύτερη πολεμική για το έργο ήταν από τον τότε Πρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.  Για το έργο υπάρχει η εκκρεμότητα των απαλλοτριώσεων. Το έργο είναι δικό μας. Υποφέραμε και πληρώσαμε πολιτικά για να προχωρήσουμε αυτό το έργο. Είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε το έργο έτσι όπως το τεκμηριώσαμε. Είμαστε οι μόνοι που ξέρουμε το έργο και θέλουμε να τους προειδοποιήσουμε πως ότι σκέφτονται που δεν έχει σχέση με το έργο, θα είναι πεδίο σφοδρής σύγκρουσης.

Η σημερινή περιφερειακή αρχή με μια μεγάλη αγυρτεία προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα έργα τα δικά μας. Επίσης, διασπαθίζει και δαπανά χρήματα που εξασφαλίσαμε εμείς για την Περιφέρεια. Έχουμε δημιουργήσει έναν μαύρο φάκελο για τις απευθείας αναθέσεις που έχει κάνει ο νυν περιφερειάρχης.

Είμαι ένας άνθρωπος που δεν καταλαβαίνω τίποτα, έχω σχεδιασμό. Όταν δεν μιλάει ο Τατούλης, κάτι ετοιμάζει. Είμαστε εδώ εγώ και όλη η ομάδα μας. Η δική μου προετοιμασία είναι αυτή τη στιγμή να υπηρετήσουμε τον περιφερειακό θεσμό. Η Νέα Πελοπόννησος θα παραμείνει στην Πελοπόννησο. Μας απασχολεί η κεντρική πολιτική σκηνή, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρχουν.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στα δυο βίντεο που ακολουθούν: