Τατούλης για “4”: «Έστω και τώρα, να πράξουν το αυτονόητο…Να παραιτηθούν»! (ήχος, vid, ph)

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 08:33

Βουδούρης – Μανώλης: Νεοφερμένοι στην Πελοπόννησο

Να πράξουν το αυτονόητο  και να παραιτηθούν, ζήτησε από τους τέσσερις διαφωνούντες και πρώην συνεργάτες του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στη διάρκεια της πρώτης του ραδιοφωνικής συνέντευξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης την Τετάρτη 19 Μαρτίου, στην εκπομπή «Επί της Ουσίας» με τους Δημήτρη Μανιατάκο και Μηνά Αρτόπουλο.Ο κ. Τατούλης ερωτηθείς για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα  στην παράταξή του, απέδωσε τις κινήσεις των «4» σε υπαρξιακή αναζήτηση και στον προβληματισμό τους, όσον αφορά την επανεκλογή τους ή μη, στις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου. Τόνισε πως αυτό που πρέπει να κάνουν είναι το αυτονόητο κι αυτό ζήτησε να πράξουν από την πρώτη στιγμή, ενώ διευκρίνισε πως σέβεται τις πολιτικές τους αναζητήσεις, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν  τη θέση τους και να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο.

Επεσήμανε πως στην πολιτική υπάρχει και συναίσθημα και λυπάται για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, αλλά από την πρώτη ώρα ζήτησε να υπάρξει «βελούδινο διαζύγιο», κάτι που-όπως διαπίστωσε-δεν έγινε, όχι όμως με δική του ευθύνη.

Ο κ. Τατούλης άφησε να εννοηθεί ότι περιμένει μέχρι τη Δευτέρα, που συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, να έχουν προβεί σε συγκεκριμένη κίνηση οι «4» και να παραιτηθούν, ενώ σχολιάζοντας το «καληνύχτα» του κ. Πουλοκέφαλου, σημείωσε πως «μάλλον αφορούσε τους ίδιους που πάνε για ύπνο, γιατί γνωρίζουν ότι εγώ μένω στην Περιφέρεια και μετά τις 12 το βράδυ…».

«Δεν είμαι…αυτοκράτορας!»

Για τον όρο «αυταρχικός», «αυτοκράτορας» που του αποδίδουν είπε πως, «την τελική υπογραφή είχα σε όλα τα θέματα και πάντα προϋπήρχε υπογραφή του αντίστοιχου θεσμικού παράγοντα». «Μάλιστα», σημείωσε, «ό,τι  μου εισηγήθηκε κάποιος το υπέγραφα κι όταν υπήρχε πρόβλημα, ζητούσα διευκρινίσεις και το θέμα λυνόταν, υπογράφοντας την εισήγηση».

Επανέλαβε πως η «Νέα Πελοπόννησος» είναι ανεξάρτητη κι αυτό το έχουν δηλώσει από την πρώτη στιγμή, ενώ χαρακτήρισε τους Βουδούρη και Μανώλη «νεοφερμένους» στην Πελοπόννησο και ότι λειτουργούν με ό,τι τους σερβίρει ο κανένας, ενώ όσον αφορά τον κ. Γόντικα σημείωσε πως «αλλοιώνει εσκεμμένα τα πράγματα».

«Περιμένω να ακούσω προτάσεις, ποιο είναι το σχέδιο τους και το διακύβευμά τους», δήλωσε ο κ. Τατούλης, ενώ επεσήμανε πως ο κ. Βουδούρης δεν μπορεί να κάνει χρήση της καταγωγής του, αφού αγνοεί τα προβλήματα της Πελοποννήσου και ως βουλευτής δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον.

Διευκρίνισε πως ο διαγωνισμός των απορριμμάτων δεν έχει καμία σκοτεινή πτυχή και βοηθά στο να μην επιβληθούν πρόστιμα, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης:

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη Πέτρου Τατούλη…