Τελευταία νέα 01-03-2013 (ανανεώνεται συνεχώς)

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013 09:55

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 01-03-2013, Upload time: 11:55 π.μ.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗΆλλο ένα έργο που συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την Α’ Θμια Φροντίδα Υγείας, αποκτά σάρκα και οστά με την ένταξη του στο ΠΕΠ Πελοποννήσου. Πρόκειται για την κατασκευή του νέου Περιφερειακού Ιατρείο στο Δ.Δ Μεθώνης συνολικού προϋπολογισμού 270.000,00 €. Το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Μεθώνης αποτελεί το πρώτο εκ των τεσσάρων (άμεσα έπονται Βλαχόπουλο-Πεταλίδι-Άρις) το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και μέχρι της 20 Μαρτίου θα έχει δημοσιευθεί η διακήρυξη για το διαγωνισμό δημοπράτησης. Με αφορμή την σημερινή πράξη ένταξης ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας δήλωσε:

«Ο σχεδιασμός μας για την Α’ θμια Φροντίδα Υγείας σε επίπεδο κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών εξελίσσεται μεθοδικά και αποτελεσματικά. Αυτή τη στιγμή στα τρία Κέντρα Υγείας Πύλου-Αγίου Νικολάου και Μεσσήνης συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης τους προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Σήμερα έχουμε και την ένταξη στο ΠΕΠ της κατασκευής του Περιφερειακού Ιατρείου στη Μεθώνη. Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. Προχωράμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μεθοδικά και αποτελεσματικά. Στόχος μας και θα τα καταφέρουμε είναι η βελτίωση της Α’θμιας φροντίδας υγείας στο Νομό μας. Θέλω από καρδιάς να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη και στο Δήμαρχο Πύλου Δ. Καφαντάρη για την συνεργασία τους και την αμέριστη βοήθεια με τις τεχνικές τους υπηρεσίες στο να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να   ωριμάσει το ανωτέρω έργο. Τέλος για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου της τεχνικής υπηρεσίας».

———————————————

ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΕ ΛΕΒΙΔΙ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΣ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με τους Επαγγελματικούς συλλόγους Λεβιδίου και Άστρους συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις για την παρουσίαση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ σε Λεβίδι και Άστρος αντίστοιχα.

ΛΕΒΙΔΙ: Ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Επαγγελματικού Συλλόγου Βορείου Μαντινείας με θέμα: Παρουσίαση των προγραμμάτων «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ» και «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας», τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Λεβιδίου

ΑΣΤΡΟΣ: Ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Σωματείου Επαγγελματίων Άστρους, με θέμα: Παρουσίαση των προγραμμάτων «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ» και «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας», την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Ιδρύματος Ζαφείρη στο Άστρος. Τα προγράμματα παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες ή τους υποψηφίους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις θεματικές ενότητες Μεταποίηση, Τουρισμός, Εμπόριο –Υπηρεσίες.

——————————————–

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η Π.Ε.Α, μαζί με τις Μητροπόλεις Μαντινείας & Κυνουρίας – Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως και την Π.Ε Αρκαδίας, συνδιοργανώνουν συνέδριο για την ιστορία των Ιερών Μονών της Αρκαδίας, την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 5:00 μ.μ., στο κτήριο της παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13), με σκοπό να καταδειχθεί η πολιτιστική σημαντικότητα της Αρκαδίας ως κέντρο θρησκευτικής πνευματικότητας.

———————————————-

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει σεμινάρια με θέμα: «ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ». Το Σάββατο 2/3/2013, 09.30-14.30, το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας. Εισηγητής θα είναι ο κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (τ. Γενικός Διευθυντής Φορολογικών Ελέγχων Υπουργείου Οικονομικών). Τα σεμινάρια διατίθενται δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ & ΛΟΓΙΣΤΕΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ – ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΕΕ   ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/12/2012, ΛΟΓΙΣΤΕΣ (ΑΕΙ – ΤΕΙ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/03/2013.

———————————————

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΤΕΑΝ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Τα χρηματοοικονομικά εργαλεία του ΕΤΕΑΝ στην υπηρεσία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21 Τρίπολη). Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης θα εκπροσωπήσει ως βασικός ομιλητής στην εκδήλωση ο κ. Γεώργιος Γεροντούκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ ΑΕ. Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως, θα συζητηθούν οι ενεργές δράσεις της ΕΤΕΑΝ, οι οποίες προωθούνται μέσα από το τραπεζικό σύστημα και είναι προσανατολισμένες στην κάλυψη των πάσης φύσεως χρηματοδοτικών αναγκών (ρευστότητος και επενδυτικών) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλων των οικονομικών κλάδων.

——————————————–

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής ημέρας λογοθεραπείας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών διοργανώνει και φέτος, σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, πολλές και ποικίλες δράσεις. Σε συνεργασία λοιπόν με τα ΚΕΔΔΥ Αρκαδίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα “Δυσκολίες στη λεκτική επικοινωνία και μάθηση – Ειδική γλωσσική διαταραχή (SLI)”. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Τριπόλεως. Οι εγγραφές ξεκινάνε στις 16.30. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

* Ευρωπαϊκή ημέρα λογοθεραπείας 2013

* Δράσεις στην Ελλάδα

———————————————-

ΑΡΚΑΔΙΚΟ – ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 12:30 μ.μ., στο κέντρο «ΧΙΛΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ» (Αχαρνών 434 & Κωνσταντά 6, Αθήνα), τα Δ.Σ των συλλόγων Σπαθαριωτών – Δοξιωτών – Ραχιωτών, με τη συμμετοχή και της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων (Π.Ε.Α), παρουσία των Αρκάδων Περιστερίου και της ομάδας μπάσκετ, συνδιοργανώνουν το «Αρκαδικό – Γορτυνιακό αντάμωμα». Στο δημοτικό πρόγραμμα: Φυλιώ Πυργάκη, Γιώργος Μπέκιος, Γιάννης Σιέττος, Γιώργος Βελισσάρης, Ξένια Βέρρα, Τζένη Κατσίγιαννη, Δήμητρα Μπέκιου (τραγούδι), Πάνος Πλαστήρας, Άρης Μουγκοπέτρος (κλαρίνο). Στο λαϊκό πρόγραμμα: Δημήτρης Δούρος (μπουζούκι), Χαρά Χαραλαμποπούλου (τραγούδι). ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: 20,00  ΕΥΡΩ το άτομο (χωρίς κέρδος οι Σύλλογοι & η Ένωση), ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΕΝΟΥ έως 10 ετών: 10 Ευρώ το παιδί.  ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΠΑΘΑΡΙΩΤΩΝ 6948515284–ΔΟΞΙΩΤΩΝ 6938600763-ΡΑΧΙΩΤΩΝ 6945660048-Π.Ε.Α. 6944516113 

———————————————-

ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΛΛΑΝΤΙΟ

Ο ΣΑΟΟ σε συνεργασία με την ομάδα «ΖΩΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ», συνεχίζοντας την κοινή δράση τους, οργανώνουν εύκολη ποδηλατική εξόρμηση το Σάββατο 2 Μαρτίου, στον σχετικά άγνωστο αλλά πολύ σημαντικό χώρο του Αρχαίου Παλλαντίου. Θα γίνει ξενάγηση από αρχαιολόγο, ενώ ταυτόχρονα θα απολαύσουμε το όμορφο τοπίο της περιοχής. Αναχώρηση: Σάββατο 10 πμ από Πλ. Πετρινού. Συνολική διάρκεια, μαζί με την ξενάγηση, 3 περίπου ώρες. Σας περιμένουμε όλους σας, μαζί με τα ποδήλατά σας.

——————————————–

ΣΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ Ο Σ.Α.Ο.Ο

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, θα εξορμήσει στο Αρτεμίσιο. Θα γίνει μια εντυπωσιακή διάσχιση του βραχώδους αυχένα της Τούρλας, πάνω από τη σήραγγα του Αρτεμισίου. Θα γίνουν δύο πορείες: Η πρώτη, διάρκειας 3,5 ωρών από τη Νεστάνη – Διάσελο Καφουριάς – Τούρλα και επιστροφή στη Νεστάνη. Η δεύτερη, διάρκειας 4,5 ωρών από τη Νεστάνη – Διάσελο Καφουριάς – Τούρλα – Βραχώδης Αυχένας – Πόρτες – Κλίμακα Παυσανία με κατάληξη στο Σάγκα! Η αναχώρηση θα είναι 08.30 από την Πλατεία Αγ. Βασιλείου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 2710234980 και στην ιστοσελίδα : www.saoo.gr

———————————————

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης, υλοποιώντας προγράμματα ομιλιών και επιμορφώσεων για τα μέλη του ΚΑΠΗ με σκοπό την ενημέρωσή τους σε θέματα που αφορούν την Γ’ ηλικία, θα πραγματοποιήσει ομιλία τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, στις 5:00 μ.μ., στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, με θέμα: «Η διατροφή στην Τρίτη ηλικία». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Δημήτρη Μπερτζελέτο, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο, MSc. Παρακαλούνται τα μέλη για τη συμμετοχή τους. Η ομιλία είναι ελεύθερη για το κοινό.

———————————————-

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης οργανώνει δύο εκδρομές για το ΚΑΠΗ: α) Στις 11 και 12 Μαρτίου, διήμερη εκδρομή Βόλος – Πήλιο, β) Στις 28-29-30 και 31 Μαρτίου, τετραήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία (Bansko – Sofia – Sandanski). Από το γραφείο του ΚΑΠΗ θα δίνονται προγράμματα και πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους, για τις προαναφερόμενες εκδρομές. Παρακαλούνται τα μέλη του ΚΑΠΗ Τρίπολης, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου να γίνει η κράτηση των θέσεών τους.

—————————————————

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΩ ΚΑΡΥΩΤΩΝ

Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Καρυωτών «ο Λύκαιος Δίας» στις 3 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί, στην αίθουσα της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής (Γ’ Σεπτεμβρίου και Πολυτεχνείου 12, Αθήνα). Την ίδια μέρα θα γίνουν και εκλογές ενώ θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου. Υποψηφιότητες για τις εκλογές μπορούν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Η  συνδρομή είναι  10 ευρώ λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Ευπρόσδεκτες  δωρεές. Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί όλα τα μέλη να είναι παρόντα τόσο για την εκλογή ισχυρού ΔΣ όσο και για τη στελέχωση των ομάδων εργασίας για τα Λύκαια 2013 και για την υλοποίηση των έργων–σταθμών στο χωριό. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210. 3288158 / 6944.576065.

——————————————-

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Ο Δήμος Τρίπολης έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Καλεί όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνονται, να απευθυνθούν στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου και στο τηλέφωνο 2713-600.407 (κ. Φαίη Πετράκη). Ευελπιστούμε ότι και αυτή τη φορά θα μπορέσουμε μαζί να στηρίξουμε τις εκδηλώσεις μας, όπως έγινε και στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων. Με χαρά η Δημοτική Αρχή θα υποδεχτεί τα νέα μέλη εθελοντών που θα ενταχθούν στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Τρίπολης, που συστήθηκε από το 2011, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιάννη Σμυρνιώτη.

——————————————-

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 2013

Χαμογελάστε! Έφτασε το Καρναβάλι Μεγαλόπολης! Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα μικρό διάλλειμα από τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Ο Δήμος Μεγαλόπολης με τη βοήθεια όλων αυτών που αγαπούν το Καρναβάλι Μεγαλόπολης και το στηρίζουν με την εθελοντική τους προσφορά, καθώς και σε συνεργασία με φορείς και άλλους Δήμους, διοργανώνει το πιο οικονομικό και ταυτόχρονα πιο δυναμικό Καρναβάλι της περιοχής.

«18ο Καρναβάλι Μεγαλόπολης!». Επειδή το να αντικρίσουμε το γέλιο ή ακόμα και το χαμόγελο γύρω μας γίνεται όλο και πιο σπάνιο. Επειδή η χαρά των παιδιών μας είναι κάτι ανεκτίμητο. Επειδή η παράδοση δεν πρέπει να σβήσει.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

——————————————

ΑΛΚΑΙΟΥ – ΚΟΥΚΑ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Κατερίνα Κούκα – Λένα Αλκαίου…ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια που σιγοψιθυρίσαμε όλοι μας…και θα τα σιγοτραγουδήσουμε πάλι στον χορό του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Ένα μεγάλο μουσικό γεγονός, με την συντροφιά της Κατερίνας Κούκα, της Λένας Αλκαίου και νέων καλλιτεχνών με την 6μελή τους ορχήστρα θα απολαύσουμε στον χορό του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, για την κοπή της πίτας, στο χώρο δεξιώσεων «SUNSET» (περιοχή Νέου Καρδαρά), την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ. Τιμή Πρόσκλησης: 25€ (περιλαμβάνεται πλήρες μενού και ποτά). Κλήρωση δώρων χωρίς λαχειοφόρο αγορά. Προσκλήσεις διατίθενται στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21) όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2 ή στο κινητό: 6944 202009. Χορηγός επικοινωνίας, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

——————————————–

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ “ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ” – ΑΕΚ ΤΕΝΙΣ

Την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 5:00 μ.μ., στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης, το χορευτικό συγκρότημα “Αρκαδιανή” και ο όμιλος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης συνδιοργανώνουν, για άλλη μια χρονιά, το αποκριάτικο πάρτι τους. Ελάτε, μικροί και μεγάλοι, να ξεφαντώσουμε, σε ένα αποκριάτικο πάρτι γεμάτο κέφι, χορό και εκπλήξεις.

———————————————

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

Το Σάββατο 2 Μαρτίου, από τις 9:00 μ.μ., στο κέντρο «ΠΕΙΝΑΚΟΘΗΚΗ», θα λάβει χώρα η «83η Βραδιά του ασώτου», ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Εκδρομέων Τρίπολης. Δηλώσεις – πληροφορίες: Λουκάς Δ. – Ρουμπάνης Δ., Νικηταρά 21, Τρίπολη. Τηλέφωνο: 2710 233.998. Τηλέφωνα συλλόγου: 2710 231.081, 2710 231.525, κινητό: 6946 905.939.

———————————————

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Α.Λ.Τ

Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Τρίπολης, καλεί όλους τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην κοπή της πίτας της, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ., στο κέντρο «Πεινακοθήκη». Σας καλούμε να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά, με πολλή διασκέδαση! Πλήρες μενού, με γενική είσοδο €20 το άτομο.

——————————————–

ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟ Η ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΔΑ ΕΥΧΑΡΙΣ

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ., στα εντευκτήρια του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης (Εθνομαρτύρων 25), το κέντρο Ευρωπαϊκών εκδόσεων «Χάρη Τζο Πάτση» παρουσιάζει την Ελληνοϊταλίδα ποιήτρια ΕΥΧΑΡΙΣ. Ομιλητές: Χάρης Τζο Πάτσης (εκδότης-συγγραφέας), Χαρούλα Τσιτσάνη-Δαβαρούκα (Λογοτέχνης). Απαγγελία: Εύχαρις. Μουσική σύμπραξη: Ηλίας Οικονομόπουλος (Συνθέτης-Εικαστικός).

——————————————–

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΦΑ

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στο Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης (Εθνομαρτύρων 25), θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «20 χρόνια χρειάστηκαν – Το χρονικό του εγχειρήματος του Συνασπισμού», του συγγραφέα Γιάννη Μπαλάφα, σε εκδόσεις ΝΗΣΟΣ. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Νίκος Χουντής, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και Χρήστος Στάικος, μέλος Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Εισηγητής θα είναι ο φιλόλογος, κ. Κώστας Κουσιουρής.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΟΙ ΕΠΑΙΞΑΝ, ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα επέστρεψαν την Πέμπτη το πρωί στο προπονητικό πρόγραμμα μετά το παιχνίδι κυπέλλου με τον Πλατανιά εκτός έδρας, με όσους αγωνίστηκαν να ακολουθούν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ όσοι δεν αγωνίστηκαν στην Κρήτη, προπονήθηκαν κανονικά. Το προπονητικό πρόγραμμα του Αστέρα θα συνεχιστεί την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ το Σάββατο ο προπονητής της ομάδας Σάκης Τσιώλης θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι της Κυριακής στα Γιάννινα .

——————————————

ΜΕ ΤΑ ΣΑΓΕΪΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Ο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Την Κυριακή 3 Μαρτίου, ο Παναρκαδικός υποδέχεται στην Τρίπολη τον 4ο στη βαθμολογία με 19 βαθμούς, Εθνικό Σαγέικων, για τη 16η αγωνιστική του περιφερειακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (Δ’ Εθνική).

——————————————

ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 5:00 μ.μ. για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2, ο Αρκαδικός υποδέχεται στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης τα Τρίκαλα, που βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας, με 30 βαθμούς.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

* Αυξημένη συννεφιά θα σημειωθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12oC.

* Αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας και ασθενής βροχή αργά τη νύχτα, θα σημειωθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14oC.

* Συννεφιά και ισχυρές βροχές ή χιονόνερο κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυξημένη συννεφιά τη νύχτα, θα σημειωθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5oC.

* Βασικά καθαρός καιρός θα σημειωθεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη