Τελευταία νέα 02-04-2013 (ανανεώνεται συνεχώς)

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013 07:39

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 02-04-2013, Upload time: 10:39 π.μ.

 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΥΡΖΗ ΠΕΖΗΣ ΜΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ

Στη 1-4-2013 το πρωί, στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Μεσσήνης – Ζευγολατιού, Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, παρέσυρε και τραυμάτισε ανήλικη ημεδαπή. Η ανήλικη μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου και κατέληξε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά.

————————————————–

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

Συνελήφθη, στη 1-4-2013 το μεσημέρι, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας (1) 22χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε λίγο νωρίτερα, αφού μπήκε σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους.

Συνελήφθη, στη 1-4-2013 το μεσημέρι, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας (1) 43χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε λίγο νωρίτερα, διέρρηξε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε κοσμήματα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους. Επιπλέον, στην κατοχή του ανωτέρω βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) διαρρηκτικό εργαλείο.

————————————————-

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, χθες στη 1-4-2013 το βράδυ, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας (1) 22χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

 

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας, θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα στο Λεωνίδιο (αίθουσα Βιβλιοθήκης) την 5η Απριλίου 2013 – ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 μ.μ., με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Αναπτυξιακά έργα Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Υλοποίηση – Προγραμματισμός». Στη συνεδρίαση θα είναι Ειδικός Εισηγητής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης.

————————————————

Ο.Π ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: «ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑΤΟΥΛΗ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου, Πάνος Σουκαράς, μετά τα δημοσιεύματα εφημερίδων της Αρκαδίας και Μεσσηνίας που αναφέρονταν στους Οικολόγους Πράσινους, δήλωσε:

«Ουδέποτε οι Οικολόγοι Πράσινοι ζήτησαν θέση Αντιπεριφερειάρχη για τον μέχρι πρότινος υποστηριζόμενο από αυτούς, εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, Λάμπρο Μπούκλη. Με συνέπεια και σταθερότητα συνεχίζουν να  ελέγχουν τον κ. Τατούλη σε όλα τα πεδία δράσης της Περιφέρειας. Ενόψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου δηλώνουν ότι, δεν υπάρχει σχέδιο από μεριάς της Περιφέρειας για αύξηση της κίνησης, αλλά μόνο σχέδιο διαμοίρασης του κονδυλίου για την αναψυχή μέσω ταξιδιών των  Περιφερειακών και μη Συμβούλων. Καλούμε τις Ενώσεις των Ξενοδόχων Πελοποννήσου να ενώσουν την φωνή τους μαζί  μας, για πραγματική αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται για αυτό το σκοπό, και για το 2012 ήταν 1.200.000 ευρώ. Για το θέμα που η Αρκαδική Εφημερίδα δήλωνε ότι υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας των Οικολόγων Πράσινων με τον Τατούλη στις επόμενες εκλογές, δηλώνουμε ότι θα κατεβούμε αυτόνομα, με σαφή στόχο την αύξηση του ποσοστού μας. Ειδικά για την Πελοπόννησο, η εκλογή άνω του ενός Περιφερειακού Συμβούλου από τους Οικολόγους Πράσινους θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προοπτική συνεργασίας με την Δημοκρατία της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, με την οποία είναι αδελφοποιημένη στους τομείς του Τουρισμού, των Επενδύσεων και των εξαγωγών αγροτικών Προϊόντων».

———————————————-

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Αξιολόγηση: Πού στοχεύει; Τι ισχύει σε άλλες χώρες; Τι προτείνει το κέντρο μελετών και τεκμηρίωσης;», διοργανώνει η ΕΛΜΕ Αρκαδίας, την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης. Ομιλητές: Μαρία Νικολακάκη (καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) και Παύλος Χαραμής (πρόεδρος ΚΕΜΕΤΕ).

———————————————-

ΙΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 6:00 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού σχολείου στο συνοικισμό Κολοκοτρώνη Τρίπολης, θα λάβει χώρα ιατρική ημερίδα με θέμα: «Κιρσοί (φλεβίτιδα), Ευρυαγγείες (σπασμένα αγγεία): Νέες τεχνικές – Laserκαι Ενδοσκοπικά». Ομιλητές: Γεώργιος Σ. Κούστας MD.PhD, καθηγητής, αγγειοχειρουργός, Διευθυντής αγγειοχειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών (FellowofMGHHARVARDMEDICALSCHOOL) και Φιόρη Κούστα MD, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Επιμελήτρια στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

————————————————–

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Σάββατο 6 Απριλίου στις 6:00 μ.μ., στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης, ο δήμος Τρίπολης και η ΑΕΚ Τρίπολης, διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Επιμελούμαι και προετοιμάζομαι για την καλύτερη άσκηση». Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

6:00 μ.μ.: Έναρξη – χαιρετισμοί, 6:20 μ.μ.: «Ο ιατρικός έλεγχος πριν την έναρξη μιας συστηματικής δραστηριότητας». Εισηγητής: Παρασκευάς Νίκου, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, 6:40 μ.μ.: «Αρχές διατροφής για αθλητές και ασκούμενους». Εισηγητής: Δ. Μπερτζελέτος, κλινικός διαιτολόγος, MSc, 7:00 μ.μ.: «Συνήθεις αθλητικές κακώσεις της παιδικής και εφηβικής ηλικίας». Εισηγητής: Σαράντος Νίκου, Ορθοπεδικός, 7:20 μ.μ.: «Ο ρόλος του συλλόγου και των γονέων, στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών». Εισηγητής: Αντώνης Τραυλός, αθλητικός ψυχολόγος – αναπλ. Καθηγητής πανεπιστημμίου Πελοποννήσου.

———————————————-

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Α.ΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η επιτροπή εκπαιδευτικών του Π.ΑΜΕ Ν. Αρκαδίας διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό. Ο αντιδραστικός χαρακτήρας της αξιολόγησης. Η απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ.

———————————————–

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ (1-7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στο Ναύπλιο από τη Δευτέρα 1η Απριλίου έως και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013. Υιοθετώντας τους βασικούς στόχους της θεσμικής Γαλλοφωνίας, μεταξύ των οποίων η προώθηση της γαλλικής γλώσσας ως οικουμενικού μέσου έκφρασης και η ανάδειξη του δημιουργικού διαλόγου μεταξύ εθνικοτήτων και πολιτισμών, οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην ανάδειξη και ερμηνεία έργων δραματουργών, καλλιτεχνών και λογοτεχνών από όλα τα γαλλόφωνα γεωγραφικά πεδία. Οι εκδηλώσεις θα είναι όλες ανοιχτές στο κοινό και θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο κατά τις παρακάτω ημερομηνίες:

1) Πανεπιστημιακά Μαθήματα, 1-5 Απριλίου 2013, αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, 2) Προβολή ταινίας Γαλλόφωνου κινηματογράφου, 5 Απριλίου 2013, 20.00, κεντρικά διδακτήρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου», 3) Συνέδριο με θέμα Γαλλοφωνία και Πολυπολιτισμικότητα, 6 Απριλίου 2013, 10.00-18.30, Βουλευτικό, και 7 Απριλίου 2013, 10.00-13.30, αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου».

———————————————–

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑΔΙΟΥ

Η σημερινή γεωργική παραγωγή στηρίζεται, παγκοσμίως, σε λίγες μόνο ποικιλίες γεωργικών φυτών, που δημιουργήθηκαν κατά τη λεγόμενη «πράσινη» επανάσταση του 20ού αιώνα. Για το λόγο αυτό παραγκωνίστηκαν οι «ντόπιες» ποικιλίες των φυτών αυτών, που ήταν όμως καλύτερα προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής. Σήμερα, έχουμε χρέος να καταγράψουμε και να προστατεύσουμε τις ντόπιες αυτές ποικιλίες προκειμένου να πετύχουμε παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Στην Ελλάδα γίνονται προσπάθειες να προστατευτεί ο μοναδικός αυτός φυτικός πλούτος, είτε μέσω ερευνητικών ιδρυμάτων, είτε μέσω δραστήριων ΜΚΟ και ομάδων παραγωγών. Αυτό που απομένει, είναι ο Έλληνας γεωργός να καλλιεργήσει τις ποικιλίες αυτές και ο καταναλωτής αντίστοιχα να στηρίξει τη ζήτηση ποιοτικών προϊόντων. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να στηριχτεί μία αγροτική ανάκαμψη που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Για την εξεύρεση λύσεων διατήρησης και εξάπλωσης των ντόπιων ποικιλιών σπόρων, θα μας μιλήσει ο κ. Ευάγγελος Αβδελάς, Γεωπόνος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με σημαντική εμπειρία σε πρωτοπόρες μεθόδους καλλιέργειας και δράσεις σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος & την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των πολιτών. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος των ΜΚΟ «Γή», «Γεωπόνοι του Κόσμου», και της οργάνωσης «ΠΕΛΙΤΙ» και διοργανωτής της γιορτής των σπόρων, για 3η χρονιά, στο Δύστο Ευβοίας. Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

———————————————-

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας ανακοινώνεται ότι κάθε Παρασκευή της Α, Β, Γ και Δ εβδομάδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Μητροπολιτικό ΙερόΝαόΑγίου Βασιλείου Τριπόλεως θα επαναλαμβάνεται η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, ώρα 9.00 – 10.00 το βράδυ, για να μπορούν να μετέχουν σ’ αυτήν οι εργαζόμενοι και καταστηματάρχες της πόλεώς μας. Τη δεύτερη αυτή Ακολουθία των Χαιρετισμών, θα τελεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

———————————————-

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Το Σάββατο 6 Απριλίου στις 9:00 μ.μ. στο κέντρο SUNSET, θα λάβει χώρα φιλανθρωπική βραδιά από το Χορευτικό Σύλλογο ΤΕΓΕΑ, με θέμα: «Τώρα που μπήκα στο χορό…». Συμμετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης, Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, Κέντρο Ελληνικού Χορού, Χορευτικό Συγκρότημα Τρίπολης «Αρκαδιανή», Χορευτικό Συγκρότημα «Πολιτιστική κληρονομιά Τρίπολης», Λαογραφική Εστία Τρίπολης, Κέντρο Χορού «Χοροτεχνία», Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα», η ορχήστρα του μουσικού τμήματος του Αττικού Ωδείου Τρίπολης και η παραδοσιακή χορωδία ενηλίκων του κοινωφελούς ιδρύματος «Μιχ. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ». Συνοδεύουν μουσικοί απ’ όλη την Ελλάδα. Τιμή εισόδου: €15 (περιλαμβάνει φαγητό και γλέντι). Δήλωση συμμετοχών: 6972 425.301.

———————————————-

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟ

Το Σάββατο 13 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. στα εντευκτήρια του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης (Εθνομαρτύρων 25), θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Φίλιππου Φραγκούλη, με τίτλο: «Απέναντι όχθη: Λούσιος…Ο αγώνας, η επιβίωση, η απώλεια». Άνοιξη του 2007…Λούσιος ποταμός, Αρκαδία…Η Ελλάδα συγκλονίζεται από την τραγωδία που βίωσαν 18 νέοι άνθρωποι. Ο συγγραφέας, ένας από τους επιζήσαντες, ξετυλίγει το κουβάρι της μνήμης, μέσα από μια προσωπική αφήγηση ζωής και επιβίωσης και ρίχνει φως σε μια ιστορία που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο ΦΟΤ και οι εκδόσεις NOVELBOOKSκαι συμμετέχει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Ο Αστέρας έχασε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο 2-1, αλλά παρέμεινε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αποκτώντας ωστόσο…συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ, με 53 βαθμούς. Ο Σάμαρης σημείωσε τα δύο τέρματα των γηπεδούχων στο 11’ και στο 64’, ενώ ο Ντε Μπλάσις μείωσε για λογαριασμό του Αστέρα στο 66’ σε 2-1. Στη Νέα Σμύρνη λοιπόν, σταμάτησε το αήττητο σερί του Αστέρα στα εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος, καθώς είχε να ηττηθεί από τις 15 Δεκεμβρίου και τον αγώνα στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Από εκείνο το παιχνίδι και έπειτα, ο Αστέρας είχε πέντε συνεχόμενες νίκες ,στους αγώνες μακριά από την Τρίπολη καταρρίπτοντας την περσινή του επίδοση, με τέσσερις συνεχόμενες νίκες εκτός έδρας. Την ίδια στιγμή, ο Αστέρας έχει κερδίσει σε έξι εκτός έδρας παιχνίδια φέτος (στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κέρδισε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0), που είναι ρεκόρ στην εξαετή του παρουσία στη Σούπερ Λιγκ, ενώ και οι 21 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει φέτος εκτός έδρας αποτελούν επίσης ρεκόρ, αφήνοντας πίσω τους 17 βαθμούς που είχε συγκεντρώσει τις περιόδους 2007-2008 και 2010-2011.

————————————————

ΜΕ ΤΟΝ Ο.Φ.Η ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Το Σάββατο 6 Απριλίου στις 5:00 μ.μ. στο «Βαρδινογιάννειο» κλειστό γυμναστήριο Κρήτης, ο Αρκαδικός αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ, για την 23η αγωνιστική της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

* Συννεφιά και διαστήματα με καθαρό καιρό θα σημειωθεί την Τρίτη 2 Απριλίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21oC.

* Αυξημένη συννεφιά θα σημειωθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16oC.

* Αραιή συννεφιά θα σημειωθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη